- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εισαγγελέας και Οικονομική Αστυνομία ερευνούν τις συμβάσεις της ΔΕΗ με ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον
Εκτιμάται ότι διερευνάται αν η ΔΕΗ πουλάει σε χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους της
Στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών έχουν μπεί η μεθοδολογία και το ύψος των τιμολογίων που παρέχει η ΔΕΗ προς τους δύο μεγαλύτερους βιομηχανικούς πελάτες της, τη ΛΑΡΚΟ και την Αλουμίνιον της Ελλάδος, σε συνδυασμό με την τιμολόγηση προς τους λοιπούς πελάτες της Υψηλής Τάσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται ο Θοδωρής Παναγούλης στο energypress.gr.
Αναφορά στο θέμα αυτό, υπό τύπον ενημέρωσης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, φέρεται να έκανε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.
Σύμφωνα πάντως με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, στα γραφεία της ΔΕΗ έφτασε έγγραφο από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (Τμήμα Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας) με το οποίο ζητούνται μια σειρά στοιχείων που αφορούν τα παραπάνω θέματα.
Το έγγραφο της Οικονομικής Αστυνομίας αναφέρει ρητά ότι η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται με βάση σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Ζητείται, δε, να αποσταλούν:
Οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ (ισολογισμοί, κατάσταση αποτελεσμάτων, κατάσταση μεταβολών καθαρής θέσης) για τα έτη 2013 έως 2017.
Τιμολόγιο πελατών Υψηλής Τάσης για τα έτη 2013 έως σήμερα
Συμβάσεις τιμολόγησης – προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που υπεγράφησαν μεταξύ της ΔΕΗ και των εταιρειών ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιο της Ελλάδος αντίστοιχα, για τα έτη 2013 μέχρι σήμερα
Αντίγραφο της από 12-1-2017 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ (είναι η Γενική Συνέλευση που ενέκρινε την υφιστάμενη σύμβαση με τη ΛΑΡΚΟ και για την οποία είχε ενστάσεις το ΤΑΙΠΕΔ)
Αντίγραφο μελέτης των εξειδικευμένων συμβούλων Boo&Co σχετικά με το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.
Στο έγγραφο της Οικονομικής Αστυνομίας δεν αναφέρεται η αφετηρία της έρευνας (αν δηλαδή προκλήθηκε από δημοσιεύματα ή έχει γίνει κάποια καταγγελία), ούτε ποιος είναι ο στόχος. Εκτιμάται ότι διερευνάται αν η ΔΕΗ πουλάει σε χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους της.
Είναι βεβαίως γνωστό ότι η ΕΒΙΚΕΝ έθεσε πρόσφατα θέμα πλεονεκτικής διαφοροποίησης στον τρόπο τιμολόγησης, στο ύψος των τιμολογίων και στη διάρκεια των συμβάσεων που έχει η ΔΕΗ με ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον σε σχέση με τις απαιτήσεις που έχει από την υπόλοιπη ενεργοβόρο βιομηχανία (αυξήσεις, χρέωση CO2, κατάργηση εκπτώσεων, μονοετείς συμβάσεις). Έκανε μάλιστα και καταγγελίες στη ΡΑΕ.
Ωστόσο οι κινήσεις αυτές της ΕΒΙΚΕΝ είναι μεταγενέστερες από την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.