Πολιτικη & Οικονομια

Βούτσης για C4i και Παπαντωνίου: Όχι αλά καρτ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Για Σημίτη: Η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί κανέναν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και όχι α λα καρτ. Δεν κατανοώ σε καμία περίπτωση και από οποιαδήποτε πλευρά το να υπάρχει μεταξύ των κομμάτων επίρριψη ευθυνών με υπονοούμενα περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Δεν κατανοώ το να υπάρχουν κατηγορίες για σκευωρίες και στοχοποιήσεις και δεν κατανοώ την πολιτική πρόσκληση για συγκάλυψη και συμψηφισμό», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στις δικογραφίες για τον Γιάννο Παπαντωνίου και το C4i που έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.

Επισήμανε ότι εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, θα γίνει εξεταστική επιτροπή έστω κι αν αρκετά από τα φερόμενα αδικήματα είναι παραγραμμένα. «Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχουμε ακολουθήσει ως Βουλή και με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι τις υποθέσεις ακόμη και αν είναι τυπικά παραγραμμένες να τις ξαναστέλνουμε στη δικαιοσύνη, ενθαρρύνοντάς την να συνεχίσει την διερεύνησή τους» είπε και συμπλήρωσε «όλα στο φως, χωρίς καμία εργαλειακή αντίληψη και χωρίς κλείσιμο ματιού για συγκάλυψη ή συμψηφισμό. Αυτό ισχύει και για τη Novartis, τα δάνεια των κομμάτων και τις υποθέσεις Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ και αρθροσκοπήσεις».

Αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν στοχοποιεί κανέναν, δεν σκευωρεί σε βάρος οποιουδήποτε και η δικαιοσύνη δεν είναι χειραγωγούμενη. Η Βουλή έχει κάνει την εξής τομή: ενθαρρύνουμε τη δικαιοσύνη να συνεχίσει την έρευνα».

Έκρινε ότι η δικαιοσύνη ατόνησε σε υποθέσεις διαφθοράς λόγω αδιαφορίας του πολιτικού συστήματος.