Πολιτικη & Οικονομια

Eurobank: Στα σκαριά μεγάλη συγχώνευση με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia

Στόχος η περαιτέρω κεφαλαιακή θωράκιση του τραπεζικού ομίλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκτάκτως συνεδριάζει το διοικητικού συμβούλιο του τραπεζικού ομίλου Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό θέμα είναι η συγχώνευση με την εταιρία διαχείρισης ακινήτων Grivalia .

Η διαφαινόμενη απορρόφηση της Grivalia προχωρά προκειμένου ο τραπεζικός όμιλος να ενισχυθεί κεφαλαιακά και να δημιουργήσει ένα ΕιδικόΕταιρικό Σχήμα (SPV) για τη μεταβίβαση των κόκκινων δανείων που βρίσκονται στην κυριότητά του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου η Εσωτερική Αξία της Grivalia (NAV) ανέρχεται στα 900 εκατ. ή 8,88 εκατ. ανά μετοχή. Εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η Εσωτερική Αξία του Ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 εκατ. ανά μετοχή.

Το περιεχόμενο αυτών των σημαντικών κινήσεων της Eurobank ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η Διοίκηση της Τράπεζας την περασμένη εβδομάδα με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος στο σχέδιό της για τη μη εξυπηρετούμενα δάνεια πρότεινε τη μεταφορά σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) αναβαλλόμενου φόρου 7,5 δισ. ευρώ, ο οποίος σήμερα συνυπολογίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, και κόκκινων δανείων ύψους 40 δισ. ευρώ.