- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων εναντίον Κοτζιά
Για τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών περίπαράνομου κυκλώματος έκδοσης βίζας
Την έντονη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων για τις σημερινές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά περί υποθέσεων Ελλήνων διπλωματών που φέρονται να εμπλέκονταν σε παράνομο κύκλωμα έκδοσης βίζας για ασυνόδευτα παιδιά.
«Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαθιά προσβολή για τον Διπλωματικό Κλάδο, καθώς δημιουργούν την εσφαλμένη εντύπωση ότι υφίσταται μεγάλος αριθμός στελεχών του ΥΠΕΞ, που εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις, υπονομεύοντας το κύρος του Υπουργείου και πλήττοντας έτσι την εξωτερική πολιτική της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων, ενώ υπογραμμίζει ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών «τα κρούσματα διαφθοράς είναι ελάχιστα και αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις».
«Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων όλων των Κλάδων επιτελούν το έργο τους με ευσυνειδησία, αφοσίωση στο καθήκον και σεβασμό της νομιμότητας», τονίζει η Ενωση και συμπληρώνει:
«Είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την αποτελεσματικότερη εποπτεία και τον αυστηρό έλεγχο τήρησης της νομιμότητας από όλα τα στελέχη του ΥΠΕΞ.
Παρατηρούμε, ωστόσο, το παράδοξο ότι, ενώ ο πρώην ΥΠΕΞ επαίρεται ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του επιδίωξε να καταπολεμήσει φαινόμενα διαφθοράς, στην πράξη, κατά την περίοδο αυτήν, αποδυναμώθηκε σημαντικά ο πρωταρχικός θεσμικός μηχανισμός ελέγχου και εποπτείας του Υπουργείου, ήτοι η Γενική Επιθεώρηση. Μεταξύ άλλων, λόγω μη πλήρωσης της θέσης του Γενικού Επιθεωρητή, δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση σε Πρεσβευτική Αρχή, τους τελευταίους δώδεκα μήνες τουλάχιστον».
Καταλήγοντας, η ΕΔΥ τονίζει ότι ο Διπλωματικός Κλάδος είναι υπερήφανος για τη μακρά παράδοση ήθους και αυταπάρνησης των μελών του, που επιτελούν την αποστολή τους συχνά σε δύσκολες συνθήκες και πάντα με γνώμονα τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων.
Υπενθυμίζεται δε, ότι ο κ. Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, έκανε λόγο για 93 τέτοιες υποθέσεις και για διπλωμάτες που κατέληξαν στη φυλακή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
«Η συμφωνία θα δημοσιοποιηθεί, δεν θα είναι κρυφή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Η διαφωνία είναι δικαίωμά τους. Η καταψήφιση, όμως, συνοδεύεται από ευθύνη», αναφέρει σε άρθρο του ο υπουργός Επικρατείας
«Η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Ανάρτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τι αναφέρει για συνομιλίες με την Αίγυπτο, Μονή Σινά και φοροδιαφυγή
Οκτώ μήνες από τη νομοθέτηση της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας - Στο επίκεντρο κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ
Η λειτουργία «Ψάξε μου Φθηνότερα» προσφέρει οικονομικές εναλλακτικές χωρίς αλλαγή καταστήματος
Αύξηση 9% στον αριθμό των συναλλαγών και μείωση 23% στα περιστατικά απάτης
Ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ανθρωπισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Σκληρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις για τους μουφτήδες της Θράκης
Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Συμεών είχε ο πρωθυπουργός
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών
Στο βήμα της Παναττικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υπουργός Επικρατείας συγκρίνει την πορεία των δύο οικονομιών από το 2019 έως σήμερα
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.