- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών το εννεάμηνο
Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κυρίως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου καυσίμων
Έλλειμμα 1,3 δισ. ευρώ εμφάνισε το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας μας το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου έναντι πλεονάσματος 228 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα οφείλεται στην επιδείνωση των ισοζυγίων αγαθών και πρωτογενών εισοδημάτων, η οποία όμως αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου υπηρεσιών και δευτερευόντως του ισοζυγίου δευτερογενών εισοδημάτων.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών αυξήθηκε κυρίως λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου καυσίμων. Σημειώνεται ότι σε σταθερές τιμές οι συνολικές εξαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 1,8% (οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 3,2%) και οι συνολικές εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 11,3% (οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 8%).
Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών παρουσίασε άνοδο λόγω πρωτίστως της βελτίωσης του ισοζυγίου μεταφορών, καθώς οι καθαρές εισπράξεις από θαλάσσιες μεταφορές αυξήθηκαν κατά 29%, και δευτερευόντως λόγω του ταξιδιωτικού ισοζυγίου. Όσον αφορά το τελευταίο, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών, το Σεπτέμβριο του 2018, αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις έμειναν σχεδόν αμετάβλητες.
Η βελτίωση των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων οφείλεται αντίστοιχα στην αύξηση των καθαρών εισπράξεων από τα λοιπά πρωτογενή εισοδήματα και στη μείωση των καθαρών πληρωμών της γενικής κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.