Πολιτικη & Οικονομια

Γαβρόγλου: Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τη μισθοδοσία των κληρικών

«Έχουμε όλο το χρόνο μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρώσουμε την συμφωνία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gavroglou.jpg
© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπίσκόπου αναφέρει σε συνέντευξή του στο News 24/7 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, και επισημαίνει πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου.

«Και τα 15 σημεία της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και τη ρύθμιση ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση. «Έχουμε όλο το χρόνο μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρώσουμε την συμφωνία, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν» σημειώνει και τονίζει πως «η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο είναι μια επίθεση ενάντια στην Εκκλησία».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε: «Έχει γίνει σαφές ότι αυτή η ιστορική συμφωνία αφορά την Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτά έχουν ήδη ξεκαθαριστεί και τα όποια νέφη έχουν διαλυθεί μετά και τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Υπάρχει σαφής πρόθεση τα όποια ζητήματα ανακύπτουν, να επιλυθούν μέσα από αμοιβαία συνεννόηση».
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ