Πολιτικη & Οικονομια

Public Issue: Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη σε συμφωνία των Πρεσπών, Κοτζιά, και Ζάεφ

Το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19663176.jpg
© EPA/ANDREA BONETTI / PRIME MINISTER'S PRESS OFFICE

Εξαιρετικά αρνητικοί δηλώνουν οι πολίτες απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφτηκε μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για την εξωτερική πολιτική.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι πολίτες είναι εξαιρετικά αρνητικοί στην συμφωνία των Πρεσπών σε ποσοστό της τάξης του 65% έναντι μόλις 17% που τάσσεται υπέρ.

public-new1.jpg

Πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. , Αρνητική κρίνει την εικόνα του το 60% των ερωτηθέντων και ένα 32% θετική. Παράλληλα, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα δείχνει αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

publice-new2.jpg

public-new3.jpg


Σε χειρότερο σημείο με πέρσι είναι οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σύμφωνα με το 52%. Στο ίδιο ερώτημα το 44% εκτιμά ότι έχουν παραμείνει ίδιες, ενώ ένα μόλις 2% απαντά ότι έχουν καλυτερέψει.

public-new4.jpg


Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για τον Αμερικανό πρέσβη» στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, το 29% των ερωτηθέντων απαντά θετική, ενώ το 31% απαντά αρνητική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ