Πολιτικη & Οικονομια

Για παράνομη κατοχή όπλου το «δεξί χέρι» του Μιχαλολιάκου

Ο 26άχρονος Σ. Δεβελέκος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για παράνομη κατοχή όπλων κατηγορείται ο κ. Σωτήρης Δεβελέκος, παρά λίγο επίσημος οδηγός και σωματοφύλακας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής κ. Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Δεβελέκος οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα Πειραιά γιατί σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο μεγάλες κροτίδες ("γουρούνες") και ένα στιλέτο τύπου "πεταλούδα". Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια, ύστερα από καταγγελία ότι κατείχε όπλα.

Ο κ. Δεβελέκος, γράφει το «Έθνος», φαίνεται πως έχει κερδίσει τη συμπάθεια του κ. Μιχαλολιάκου, ο οποίος προσπάθησε να τον ορίσει ως οδηγό και φρουρό του. Ωστόσο, τα σχέδιά του ανακόπηκαν από την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. για άδεια οπλοφορίας, αφού «δεν πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια» όπως λένε με νόημα αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας.

Ο 26χρονος είναι «σκληροπυρηνικός» χρυσαυγίτης, με έντονη παρουσία στις εθνικιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας του κόμματος. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, το οποίο όμως απορρίφτηκε την 5η Μαρτίου του 2013.

Μ.Φ.