Πολιτικη & Οικονομια

«Ζητώ βαριά καταδίκη για Άκη

Και επιείκεια για τον ξάδερφο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη βαριά καταδίκη του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιείκεια του δικαστηρίου για τον πελάτη του κ. Νίκο Ζήγρα, ξάδερφο του πρώην υπουργού, ζήτησε χτες ο δικηγόρος κ. Στέλιος Γκαρίπης, αγορεύοντας στη μεγάλη δίκη για τις «μίζες» των εξοπλιστικών συστημάτων.

«Ο Ζήγρας βοήθησε ουσιαστικά την έρευνα για τις χρυσές μίζες. Ο Ζήγρας ζήτησε από τον πρώην υπουργό να φερθεί ‘σαν άντρας, σαν ηλικιωμένος, σαν Ελληνας’, γιατί ‘κάποτε πρέπει να σταματήσει να μας ταΐζει παραμύθια’. Η πατρίδα μας πρέπει να ζήσει, και για να ζήσει, ο πρώτος κατηγορούμενος πρέπει να καταδικαστεί βαριά», είπε ο κ. Γκαρίπης, εννοώντας τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο.

Εξάλλου, ο κ. Μάριος Ξανθόπουλος,  υπερασπιστής της λογίστριας κ. Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, είχε υπογραμμίσει νωρίτερα την πολλαπλή «εξάρτηση» της πελάτισσάς του από τον κ. Τσοχατζόπουλο. Εξάρτηση που έφτανε μέχρι «την ηρωοποίησή του, γιατί ήταν ο υπουργός με το μεγαλύτερο εκτόπισμα ακόμα και επί κραταιού Ανδρέα Παπανδρέου».

Η δίκη, που έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, συνεχίζεται. Κατά την Ποινική Δικονομία, όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, το δικαστήριο θ΄ αποσυρθεί για να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Μ.Φ.