- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΥΠΕΞ για Κύπρο: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τα τετελεσμένα της παράνομης τουρκικής εισβολής
Ανακοίνωση με αφορμή την 35η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο
Το μήνυμα πως η Ελλάδα, τασσόμενη στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την 35η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο.
Επίσης, καθιστά σαφές πως θα συνεχίσει να συμβάλει σταθερά και υπεύθυνα, στην αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία μπορεί να επιτευχθεί, μόνο μέσω, του τερματισμού της κατοχής, της κατάργησης του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως η παράνομη και μονομερής ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους έχει διεθνώς καταδικασθεί με τις Αποφάσεις 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Χαρακτηρίζει μάλιστα θλιβερή την επέτειο αυτή για τη διεθνή κοινότητα και σημειώνει ότι υπενθυμίζει σε όλους την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, συνεπεία της παράνομης τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, της κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εποικισμού του.
Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με τις ως άνω Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαιτούν την ανάκληση της παράνομης και άκυρης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Καλεί επίσης την Τουρκία να εργαστεί για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού Ζητήματος που θα διασφαλίσει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απορρέουν από τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.