- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χουντικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή - Οργισμένη απάντηση Βούτση
«Απύθμενο θράσος τις ημέρες που ο λαός γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο»
Την αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε η αποθέωση στον δικτάτορα Παπαδόπουλο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.
«Πρόκειται για απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που ο λαός, ιδίως η νεολαία, γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελου Καρακώστα.
Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε πως «ο μοναδικός μέχρι σήμερα εκλεγμένος απευθείας από το λαό, μέσω δημοψηφίσματος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος».
«Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με διαδικασίες δημοκρατικές Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα στη χούντα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ήταν απολύτως παράνομες όλες οι πράξεις της 7ετίας για να μην αναφερθώ και στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν σε εκείνο το ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα, μετά το δήθεν βασιλικό πραξικόπημα», παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Πρόκειται για απύθμενο θράσος τις ημέρες μάλιστα που ο λαός, ιδίως η νεολαία, γιορτάζει την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής η Χρυσή Αυγή να αποθεώνει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο».
Ο βουλευτής Ε. Καρακώστας αναφέρθηκε και στην παρουσία του προέδρου της Βουλής, πριν από λίγες ημέρες, στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τον κατηγόρησε ότι με την παρουσία του αυτή, η κυβέρνηση επιχειρεί πολιτική παρέμβαση στη δίκη. «Ο πρόεδρος της Βουλής και κάτι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν ομολόγησαν την ωμή πολιτική παρέμβαση στην ανεξάρτητη κατά τα άλλα δικαστική εξουσία», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Η δημοσιότητα της δίκης είναι εγγύηση και εχέγγυο για τη σωστή διεξαγωγή της στη βάση του δικαιϊκού μας συστήματος και ως εκ τούτου η παρουσία μας στη δίκη είναι ένα σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας, επιτάχυνσης και απόδοσης δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι η παρουσία στη δίκη ήταν και η ανταπόκριση στο αίτημα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τα εθνικά κράτη να εντείνουν τον αγώνα τους απέναντι στα φαινόμενα ρατσιστικής, ξενοφοβικής και φιλοφασιστικής βίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις στο myΘέρμανση
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.