Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 450

(Μέλος του συλλόγου για την επίσημη ονοματοδοσία αυτού του μαύρου σημείου που βρίσκεται στην πίσω άκρη της ντομάτας)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 450
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49341-109323.jpg

Πάντως, υπήρχε μια αδιαμφισβήτητη δικαιολογία που θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει ο Πάνος Καμμένος και να ξεμπερδεύει μια κι έξω:

● Αρκεί να έλεγε ότι εκείνη την ώρα δεν μιλούσε ο ίδιος, αλλά την προτροπή για το λιντσάρισμα του Πάχτα την έδινε η ίδια η Παναγιά (η Λιντσαρίστρια, η γνωστή...), που χρησιμοποιούσε απλώς τη φωνή του...


«Πονοκέφαλος στα επιτελεία των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ» έγραφαν από τα μέσα Αυγούστου οι εφημερίδες και τα sites…

● Και τελικά κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν έκαναν (ούτε είπαν...) κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν (ή λένε...) πάντα.

● Συμπέρασμα: Τα επιτελεία των κομμάτων είναι τόσο ηλίθια, ώστε χρειάζεται να πονοκεφαλιάσουν για να κάνουν τα ίδια πράγματα που κάνουν πάντα.


Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει ένας συνάνθρωπός μας που είναι πραγματικά ευτυχισμένος...

● Που κάθε βράδυ πέφτει για ύπνο ξέροντας ότι η εξαιρετική τύχη του κράτησε ακόμα μια μέρα...

● Και που κάθε τόσο κλείνεται στο πολυτελές γραφείο του, κλειδώνει την πόρτα, βγάζει από μέσα ένα εικόνισμα και προσεύχεται σιωπηλά για αρκετή ώρα...

● Ναι, η κλειδωμένη πόρτα του τυχερού αυτού ανθρώπου γράφει επάνω «Υπεύθυνος Marketing Burberry».


Τη μια μέρα ο κ. Μπάμπης σού κλείνει το μάτι, στέλνοντάς σου κωδικοποιημένο «μήνυμα» πως αν «σοβαρευτείς» θα αναλάβεις κανα-δυο υπουργεία.

● Την επόμενη μέρα εσύ επιτίθεσαι σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ στο πέραμα. Και τη μεθεπόμενη βαράς δημάρχους στο Μελιγαλά.

● Αυτό είναι που λέμε «ξεκάθαρη ενδοεπικοινωνία». Ή τρολάρισμα.


Κακό Timing: «Η ανάπτυξη είναι προ των πυλών» είπε ο «βιγλάτορας» Αντώνης Σαμαράς την ημέρα που ανακοινώνονταν η «μετανάστευση της «Βιοχάλκο».

● Προφανώς, αναφερόταν στις πύλες της Εξόδου.


Ναι, όταν βοηθάς να αναπτυχθούν οι εταιρείες, ώστε να κυκλοφορήσουν τα χρήματα και να καταλήξουν κάποια από αυτά σε σένα, λέγεται ανάπτυξη.

● Όταν πηγαίνεις και γίνεσαι φοροσυνέταιρος στις επιχειρήσεις, για να μαζέψεις γρήγορα χρήματα προκειμένου να έχεις να πληρώσεις τους «πελάτες που διόρισες», λέγεται νταβατζιλίκι.

● Και όχι, η μείωση του κατώτατου μισθού, δεν λέγεται αναπτυξιακό μέτρο. Λέγεται στάχτη στα μάτια.

● Και είναι το ίδιο που κάνει ο νταβατζής, όταν λέει στην πουτάνα ότι την αγαπάει, για να του τα ακουμπάει πιο πρόθυμα...


Τι κοινό έχουν ο Woody Allen και ο Γ.Γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης; Και οι δύο πιστεύουν ότι οι γυναίκες των βασιλιάδων του μαύρου χρήματος και της φοροδιαφυγής «γνωρίζουν», όσο κι αν κάνουν ότι δεν έχουν ιδέα.

● Ο πρώτος έβαλε τη δική του Βίκυ Σταμάτη, την Blue Jasmine, να καρφώνει τον άντρα της, μόλις εκείνος της αποκάλυψε ότι χωρίζουν γιατί ερωτεύθηκε άλλη.

● Ο δεύτερος, όπως ανακοίνωσε, αναζητά μάρτυρες για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή σε απατημένες συζύγους.

● Συμπέρασμα 1ο: Μπορεί τελικά να μην πιάνεις τους φοροφυγάδες, αλλά τους τιμωρείς ως εξής: Έχουν τόσα χρήματα και παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να ξενογαμήσουν χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους, μήπως και τους καρφώσει η γυναίκα τους στον ΣΔΟΕ!

● Λέγεται και «Θεία Δίκη».

Ή ασυλία για το αδίκημα της «Αποδοχής Louboutin του Εγκλήματος».


Φορολογείς. Δεν ξοφλάς. Μαζεύεις Πρωτογενές Πλεόνασμα. Και αποφασίζεις να το μοιράσεις «θα-δεις-πού»...

● Σύμφωνοι. Μόνο που αυτό δεν λέγεται φορολογική πολιτική. Λέγεται Έρανος.


Το πιο περιττό πράγμα στον κόσμο: Ένα Solarium που δουλεύει με ηλιακή ενέργεια...


Ο Δρόμος του Πάνου Καμμένου προς την «Παναγιωταροποίηση»

image

image

image

Αν η αντιγραφή είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές κολακείας, τότε ο Πάνος Καμμένος δεν πρέπει να μείνει μόνο στην εσωτερική «χρυσαυγοποίηση» του κόμματός του, προκειμένου να μαζέψει πελάτες που θέλουν μια light Χρυσή Αυγή. Πρέπει να μεταλλαχθεί και εξωτερικά. Ώστε να γίνει από απλός καθοδηγητής του παρασκηνίου, ενεργός χρυσαυγίτης που θα βαράει αυτοπροσώπως όποιον καταδικάζει το λαϊκό δικαστήριο που λειτουργεί μέσα στο μυαλό του.


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Πάνος Καμμένος «Δεν υπήρχε δήλωση! Υπήρχε μια συνομιλία μου με πολίτες, που την πήρε μια κάμερα...»

Μετάφραση Όταν βρίσκομαι μόνος με τους οπαδούς μου μας αρέσει να ξαναζούμε εκείνες τις ένδοξες μέρες των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, που λέγαμε ό,τι θέλαμε και καταγγέλλαμε ό,τι βρίσκαμε στο internet, χωρίς συνέπειες. Γιατί εγώ μπορεί να τα βάζω με τις λέσχες Bilderberg και τον Τζoρτζ Σόρος, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας να τα παίρνουμε και στα σοβαρά... Μεταξύ μας τα λέμε, για να φτιαχνόμαστε.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Τεχνικός υπολογιστών  της ομάδας υποστήριξης του Taxis


Θα έπρεπε  να υπάρχει μια λέξη για...

«Τζιπιεζοχάδα»

Τα δευτερόλεπτα  σιωπής του GPS Navigator που  ακολουθούν μόλις αγνοήσεις μια οδηγία του και δεν στρίψεις  εκεί που σου λέει. Και τα οποία ερμηνεύονται ως «μούτρα»  εκ μέρους του.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Αυτό το συγκεκριμένο video στο youtube στο οποίο παραπέμπουν εδώ και 6 μήνες  οι οπλαρχηγοί του Facebook με το  επιχείρημα «δείτε το πριν προλάβουν να το  κατεβάσουν», πόσο καιρό πρέπει να μείνει ακόμα μέχρι να καταλάβουν ότι δεν σκοπεύει να το κατεβάσει κανείς;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ