Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 450

Τι παίζεται στα παρασκήνια για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν; Πολλά.

Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 450
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι παίζεται στα παρασκήνια για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν; Πολλά. Έχουμε και λέμε...


Η Ντόρα Μπακογιάννη εκδήλωσε ενδιαφέρον εδώ και λίγους μήνες και βολιδοσκόπησε το Μαξίμου, εισπράττοντας... θετική αύρα.


Στην πορεία όμως κάτι στράβωσε, ενώ κυκλοφόρησαν φήμες για πιθανή «κατάληψη» της θέσης από τον Γ. Στουρνάρα, με τις ευλογίες ευρωπαϊκών παραγόντων.


Εξού, λένε οι κακές γλώσσες, και η κλιμακούμενη κριτική της Ντόρας κατά μέτρων της κυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά σε επιλογές του υπουργού Οικονομικών.


Στο μεταξύ ακούγεται τελευταία κάτι για σχετικό ενδιαφέρον και του Ευ. Βενιζέλου για το πόστο! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τέτοιο συνωστισμό...


Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος για τη μη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του χρόνου; Η ανεπάρκεια των φορολογουμένων να ανταποκριθούν στα βάρη και η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ.


Μήνας του μέλιτος ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Π. Λαφαζάνη του «Αριστερού Ρεύματος». Όσο κρατούν οι κινητοποιήσεις...


Της μόδας, φαίνεται, γίνεται η προσέγγιση κομμάτων της Αριστεράς με εταιρείες δημοσκοπήσεων. Η ΔΗΜΑΡ εγκαινίασε κύκλο επαφών με δημοσκόπους – γιατί το μέλλον δεν διαγράφεται αίσιο.


Η έκπληξη, όμως, έρχεται από τον Περισσό. Και ο Γ. Κουτσούμπας ανοίγει παράθυρο επικοινωνίας με εταιρείες δημοσκοπήσεων.


«Πάνο, μαζί για την ανατροπή». Ιαχές οπαδών του Πάνου Καμμένου στη ΔΕΘ – πριν τις δηλώσεις του για λιντσάρισμα.


«Η Λία είναι Βίσση, η βία δεν είναι λύση». Η αδελφή της γιαγιάς (πλέον) στην υπηρεσία κατά της βίας. Σύνθημα σε τοίχο της Αθήνας.


«Αλήτες, προδότες, μνημονιακοί». Ακούστηκε και αυτό στον Μελιγαλά από την αντιμνημονιακή «Χρυσή Αυγή».


Η απάντηση του ΛΑΟΣ, μέλη του οποίου χτυπήθηκαν από Χρυσαυγίτες: «Αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια η αριστερά, δηλαδή να ακυρώσει το μήνυμα στον Γράμμο-Βίτσι και στον Μελιγαλά, το κατόρθωσε η Χ.Α.».


Πονηρή διατύπωση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε πρόωρες εκλογές από επιλογή της κυβέρνησης». Από «ατύχημα» όμως;


Παρεμπιπτόντως, κάποιοι συνάδελφοι κατηγορούν τον Γ. Μιχελάκη ότι ως υπουργός εκμεταλλεύεται τις σχέσεις με δημάρχους για να συγκροτήσει εκλογικό μηχανισμό στην Αθήνα. Κακίες;


«Παλεύουμε για ένα τρένο ενιαίο, δημόσιο, σύγχρονο, στην υπηρεσία της κοινωνίας» διαβάζουμε σε ανακοίνωση σιδηροδρομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει άλλο «ενιαίο τρένο» στην υφήλιο;