Πολιτικη & Οικονομια

Κυρανάκης: Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1 στο Δημόσιο

«Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kyranakis.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν δεσμεύει την ΝΔ η εξαγγελία του πρωθυπουργού για 10.000 προσλήψεις, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 ο Κώστας Κυρανάκης, παραπέμποντας και στη δέσμευση του κόμματός του για μία πρόσληψη στο δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ρ/σ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων» και πρόσθεσε: «Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών. Ο κ. Τσίπρας μιλά για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που όμως δεν υπάρχει αφού ο μισθός των κληρικών θα δίνεται από το Δημόσιο. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι οι κληρικοί. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν εν κρυπτώ, ερήμην του κλήρου».

Εξάλλου, «δεν προκύπτει από πουθενά δημοσιονομικός χώρος για 10.000 προσλήψεις. Με κυβέρνηση ΝΔ θα ισχύσει ο κανόνας 5 προς 1, δεν μας δεσμεύει η εξαγγελία των 10.000 προσλήψεων. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ξαναείδαμε μια πρόχειρη συμφωνία όπως εκείνη των Πρεσπών», τόνισε το στέλεχος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την καταγγελία της Φ. Γεννηματά ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνθλίψουν το Κίνημα Αλλαγής με όρους '89, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν προγράμματα. Διαβεβαίωσε δε, ότι «η ΝΔ ακόμη και αν πάρει αυτοδυναμία θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες, αλλά -διευκρίνισε- αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πίσω στο πρόγραμμά μας, κυρίως στη μείωση των φόρων, στο θέμα της ασφάλειας, στα εθνικά».

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει γίνει Υπουργείο Προστασίας του Ρουβίκωνα», ενώ δεσμεύτηκε ότι, με κυβέρνηση ΝΔ, «θα επανιδρύσουμε τις φυλακές τύπου "Γ" ώστε να μην έχουν σχέση οι τρομοκράτες με τους ποινικούς, θα επαναφέρουμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, θα ενισχύσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, θα αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, πρέπει οι αστυνομικοί να έχουν δικαίωμα αυτοάμυνας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ