Πολιτικη & Οικονομια

Καταγγελία Μητρόπουλου: Η τροπολογία για τα αναδρομικά αφορά και τους βουλευτές

Πρόκειται για 1.111 ευρώ μηνιαίως επί 22 μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitropoulos.jpg
© EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη δυνατότητα επιστροφής αναδρομικών, ύψους 24.442 ευρώ, στους βουλευτές δίνει η τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων και των υπαγομένων στα ειδικά μισθολόγια που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. 

Όπως αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος η επίμαχη ρύθμιση έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές και πρόκειται για 1.111 ευρώ μηνιαίως επί 22 μήνες.

Ειδικότερα επικαλείται το Ψήφισμα της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής: «Σύμφωνα με το άρθρο 14 της προχθεσινής τροπολογίας, που ήδη αποτελεί νόμο του κράτους, καταβάλλονται αναδρομικά στους δικαστικούς λειτουργούς και τα κύρια μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ενώ με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, οι προβλεπόμενες από τις κύριες διατάξεις κρατήσεις και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα σχετικά με την καταβολή του ποσού. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με όσα εκτέθηκαν παραπάνω, έχει αυτόματη εφαρμογή και σε όλους τους βουλευτές, τα αναδρομικά των οποίων ανέρχονται σε 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες)».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ