Πολιτικη & Οικονομια

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά - Δείτε αναλυτικά ποιους αφορά (εικόνα)

Αύριο η ψήφιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bouli.jpg
©EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, κατατέθηκε στην Βουλή.

Η εν λόγω τροπολογία αφορά σε επιστροφή αναδρομικών που είχαν παρακρατηθεί από συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιιών μεταξύ αυτών ένστολοι, γιατροί, δικαστικοί και πανεπιστημιακοί κατά την μνημιονιακή περίοδο.

Η τροπολογία θα ψηφιστεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με την τροπολογία τα αναδρομικά ανά κατηγορία θα αφορούν στα ακόλουθα χρονικά διαστήματα:

- Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από 1.8.2012 έως και 31.12.2016

- Για τους Ιατρούς του ΕΣΥ , τους Ιατρούς Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Επικουρικούς Ιατρούς και Ειδικευόμενους Ιατρούς από 13.11.2014 έως και 31.12.2016.

-Για τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.), του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Π.) και το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Δ.Ι.Π.) των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), τα μέλη του Διδακτικού και Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), στους ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες (Ε.Λ.Ε.) των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων του άρθρου 13α του ν. 4310/2014 (Α' 258), καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, από 1.1.2015 έως και 31.12.2016.

- Για τα μέλη του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από 1.1.2015 έως και 31.12.2016

- Στους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από 1.8.2012 έως και 30.6.2014.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία εδώ. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ