Πολιτικη & Οικονομια

Καμμένος: Ουδέποτε είπα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος

Διαψεύδει και εγγράφως τους ισχυρισμούς Κοτζιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kammenos_1.jpg
©EUROKINISSI

Διαψεύδει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας για την επίμαχη «χρηματοδότηση» του Σόρος που έχει αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς, αρνείται κατηγορηματικά την όποια αναφορά.

«Ουδέποτε ανέφερα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Σόρος» επιμένει ο κ. Καμμένος, τονίζοντας ότι όλα γίνονται χάρην αντιπερισπασμού.

Αναλυτικά η απάντηση του Πάνου Καμμένου:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσης σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ