Πολιτικη & Οικονομια

Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματός μας

Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Για την κυβέρνησή μας η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι πυρηνικό στοιχείο του προγράμματός μας» δήλωσε από την Καρδίτσα η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Οπως υποστήριξε «επιταχύναμε τη διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού» η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2019 με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του λεγόμενου υποκατώτατου μισθού των νέων.

Σύμφωνα μετο ΑΠΕ η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση, υποσχέθηκε  ότι «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ψηφιστούν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα μέτρα τα οποία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη ΔΕΘ. Είναι και αυτό μία επιβεβαίωση ότι πλέον περνάμε σε μια νέα φάση, που για χιλιάδες συμπολίτες μας σημαίνει μέτρα ουσιαστικής στήριξης, ενίσχυσης και προοπτικής. Είναι μία απάντηση σε όσους μέχρι σήμερα αρνούνται να αποδεχτούν ότι ο κύκλος των μνημονίων και της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει κλείσει οριστικά. Είναι μία απόδειξη ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δεν αποτελεί μία τυπική διαφοροποίηση, αλλά οδηγεί σε δυνατότητες άσκησης πολιτικής που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη περίοδο».

Ακόμα, η κ. Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τόνισε ότι η οριστική, καθαρή και χωρίς αστερίσκους έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, την 21η Αυγούστου 2018, είναι ένα κομβικό και καθοριστικό σημείο για τη χώρα.

«Η κυβέρνησή μας πέτυχε, εκεί που τρεις συνεχόμενες κυβερνήσεις απέτυχαν παταγωδώς» είπε και πρόσθεσε πως «πετύχαμε, σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, προστατεύοντας τους ασθενέστερους. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, η κ. Αχτσιόγλου, τόνισε πως αυτή, χαρακτηρίζεται από την αντίθεση μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν μνημονιακές πολιτικές ακόμα και απόντος του μνημονιακού πλαισίου και του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης υπέρ της μισθωτής εργασίας και των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανέφερε ότι ο χαρακτήρας του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησής μας έγινε σαφής ακόμα και εντός του πλαισίου αυστηρής επιτροπείας στο οποίο λειτουργήσαμε. «Αποδείξαμε» εξήγησε «από την πρώτη στιγμή ότι κάθε εκατοστό δημοσιονομικού χώρου που κερδίσαμε μετατράπηκε σε πολιτικές υπέρ τις κοινωνικής πλειοψηφίας ενώ παράλληλα θέσαμε την οικονομία σε τροχιά σταθερής ανάκαμψης» για να επισημάνει: «Οι νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί από το 2015 είναι περισσότερες από 300.000 και η ανεργία μειώθηκε κατά 7 μονάδες».
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε συμφώνησε ή αποδέχτηκε την αντίληψη της εσωτερικής υποτίμησης και αυτό δεν έμεινε μία απλή διακήρυξη. Νομοθετήσαμε και σήμερα έχουμε κάνει πράξη την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα» εξήγησε η κ. Αχτσιόγλου για να καταλήξει:

«Πετύχαμε να κερδίσουμε την πρώτη μάχη, κερδίζοντας ξανά την αυτονομία της χώρας στη χάραξη των πολιτικών της. Έχουμε μπροστά μια ακόμα πιο κρίσιμη μάχη, το να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε ένα συνολικό σχέδιο για την ενίσχυση της εργασίας και την υπηρέτηση των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».