Πολιτικη & Οικονομια

Τι πραγματικά συμβαίνει με την Εξεταστική για την Υγεία και τους 5 πρώην υπουργούς

Πηγές θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί Προανακριτική, με την Κουμουνδούρου να απαντά: Κάντε υπομονή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Προανακριτική για τα σκάνδαλα στην Υγεία θα ζητήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμά του για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητά την «περαιτέρω διερεύνηση» ευθυνών πέρα από τις πολιτικές για τις τέσσερις υποθέσεις που ερευνά η εξεταστική: Ερρίκος Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις, φάρμακο.

Στο «κάδρο» φέρονται να μπαίνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων, οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Μάκης Βορίδης (ΝΔ) για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν» και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιϊκά φάρμακα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πόρισμα που θα ξεκινήσει να συζητείται από την επόμενη εβδομάδα τμηματικά θα καταγράφει «πάσης φύσεως ευθύνες» και θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση και για το ενδεχόμενο τυχόν ποινικών ευθυνών, για τις οποίες η Εξεταστική δεν έχει αρμοδιότητα καταλογισμού.

Ωστόσο,  πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωναν ότι τμήμα του πορίσματος που αφορά στο «Ερρίκος Ντυνάν», θα δοθεί από την πλειοψηφία στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής το πρωί της Δευτέρας και εν συνεχεία θα συζητηθεί στην πρώτη από τις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής (μία για κάθε υπόθεση).

«Όσο για τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν τα συμπεράσματα του πορίσματος με δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, συστήνουμε περισσότερη υπομονή και λιγότερο άγχος», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ