Πολιτικη & Οικονομια

Νέο κύμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων: 21.892 ανέβηκαν στο σύστημα

Οι 786 έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα - Πλειστηριασμούς ετοιμάζει και η ΑΑΔΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bb.jpg

Νέο κύμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auctions.gr έχουν αναρτηθεί συνολικά 21.892, από τους οποίους οι 786 έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Πλειστηριασμούς ακινήτων προγραμματίζει από σήμερα και η ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει μέσα στον Νοέμβριο σε 28 πλειστηριασμούς.

Σημειώνεται πάντως ότι σε δύο μήνες εκπνέουν οι προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη γεγονός που αποτελεί «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι δανειστές τηρούν επιφυλακτική έως αρνητική στάση και οι τράπεζες να διαμηνύουν «ξεχάστε το με τους σημερινούς όρους».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, με διαρροή στο ΑΠΕ κύκλων του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αναγνωρίζει ότι «το ζήτημα της διευθέτησης των κόκκινων δανείων παραμένει σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης». 

«Πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα μειώνουν τα κόκκινα δάνεια, ξεκινώντας από τα μεγάλα και ειδικότερα από τις κραυγαλέες υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών και όχι από πλειστηριασμούς της μικρής και μεσιαίας κατοικίας», ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι περιγράφοντας τη λογική της κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ