- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Την επόμενη Τρίτη οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Εντείνεται η κόντρα με το Μαξίμου
Ανεβαίνουν οι τόνοι στην πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις προτάσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του». Όπως υποστηρίζει, ο πρωθυπουργός «αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας».
Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την επόμενη Τρίτη τις προτάσεις του για το νέο καταστατικό χάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια «συνταγματική επιθεώρηση».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:
Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση. Για το λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών.
Ο κ. Τσίπρας φοβάται να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του. Αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας.
Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Τις προτάσεις που εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση για το νέο καταστατικό χάρτη, θα τις δημοσιοποιήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ με απόφασή του, γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.
Non paper: Κανένα πρόσχημα πια δε μπορεί να κρύψει τον φόβο της ΝΔ
Το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση».
Σε non paper που κυκλοφόρησε, χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία» την αναθεώρηση, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ».
Ολόκληρο το non paper του Μαξίμου:
Μία ημέρα μετά τις προτάσεις του Πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πασιφανής.
Προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν το ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται.
Η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ. Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο πρωθυπουργός.
Κανένα πρόσχημα πια δε μπορεί να κρύψει τον φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές, ούτε για την αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση»
Αλληλοκατηγορίες, βαρείς χαρακτηρισμοί και αναφορές για ψυχιατρικές εξετάσεις μετά τις δημόσιες δηλώσεις
Μετατίθεται για μετά τον Φεβρουάριο η έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ
Ανοδικά για τρίτο μήνα ο ΔΤΚ, με ισχυρές ανατιμήσεις σε τρόφιμα, εστίαση και στέγη
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες μετά την ακροαματική διαδικασία
Υπερδιπλάσιο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη – Διψήφια ποσοστά για τα υποθετικά κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα
«Να εφαρμοστεί ο νόμος»
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.