Πολιτικη & Οικονομια

Με υποχρεωτική προειδοποιητική σήμανση θα παίζονται οι ηρωικές ταινίες στις επετείους

Θα αναφέρεται σαφώς στην οθόνη ότι τα ηρωικά κατορθώματα ΔΕΝ είναι ντοκιμαντέρ αλλά Φώσκολος!

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
natasa.jpg

Μια εκστρατεία ενημέρωσης των τηλεθεατών –ιδιαίτερα των νεότερων- που παρακολουθούν επανειλημμένα στις επετείους ελληνικές ταινίες με θέμα τον πόλεμο του ’40 ή την επανάσταση του ‘21 και πλέον έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι πρόκειται για αληθινά γεγονότα, ξεκινάει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες (όπως η «Υπολοχαγός Νατάσσα» και ο «Παπαφλέσσας») έχουν γυριστεί την περίοδο της δικτατορίας, πολύ συχνά δημιουργούν λάθος εντυπώσεις για την ακρίβεια των γεγονότων αλλά και για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών πυροβολισμών.

Προκειμένου λοιπόν να προστατευθούν οι νεαροί αλλά και οι μεγαλύτεροι τηλεθεατές από τον λεγόμενο «Φωσκολικό ιδεασμό», κατά τη διάρκεια της προβολής θα αναφέρεται ρητά στα κάτω αριστερό σημείο της οθόνης ότι δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ, ενώ στο πάνω δεξιά θα υπάρχει μόνιμα η προειδοποίηση να μην το δοκιμάσουν μόνοι τους στο σπίτι να εφαρμόσουν αυτά που βλέπουν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να βλάψουν τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και καμιά φορά να δημιουργήσουν και ολόκληρο ζήτημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας.


 (Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ