Πολιτικη & Οικονομια

Τη γραμμή «δεν είδα, άκουσα» ακολουθεί η κυβέρνηση για τον Σόρος

Καμμένος και Σπίρτζης διαψεύδουν τον Νίκο Κοτζιά

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με το επιχείρημα του αντιπερισπασμού από το θέμα της προφυλάκισης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, σύσσωμη η κυβέρνηση διαψεύδει τον Νίκο Κοτζιά για τα περί Τζορτζ Σόρος, ρίχνοντας για ακόμα μια φορά την ευθύνη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτησή του στο Κρήτη TV είχε καταγγείλει για τον Πάνο Καμμένο και το περιβόητο υπουργικό συμβούλιο τα εξής: «Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Από τότε ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση να στέλνει το βίντεο στον Άρειο Πάγο.

Προ ολίγου το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με ραδιοφωνική συνέντευξη, αλλά και ο υπουργός Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter υποστηρίζουν ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Κώστα Σημίτη, να εκτρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από την προφυλάκιση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:

Είναι αξιοθαύμαστη, αν και με καταφανείς στόχους,  η προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να εκτρέψουν τη συζήτηση από την πραγματικότητα της υπόθεσης Παπαντωνίου, των μαύρων ταμείων και του χορού των εκατομμυρίων, από την πραγματικότητα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που οικοδόμησαν.

Αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εκφυλισμό, την ηθική κατάντια και την καταρράκωση θεσμών και αξιών επιχειρούν με λάσπη στον ανεμιστήρα να πείσουν ότι όλοι είμαστε ίδιοι.

Οι έρευνες και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης όμως δεν αποκρύβονται, δεν παραγνωρίζονται και πολύ περισσότερο δεν συμψηφίζονται με τη λάσπη τους.  

Ο ελληνικός λαός έχει κρίση, έχει γνώση και διαμορφώνει άποψη πέρα και έξω από τους σχεδιασμούς και τις βλακώδεις επικοινωνιακές δήθεν καταιγίδες που ενορχηστρώνουν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Η μόνη ομερτά που υπήρχε αλλά σπάει μέρα με τη μέρα είναι αυτή του κου Μητσοτάκη και των εκσυγχρονιστών συνοδοιπόρων του.

Πιθανόν περιμένουν κάτι και φοβούνται. Εξ ου και ο πανικός. 

Η ανάρτηση του Πάνου Καμμένου:

«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκατομμύρια ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Υπήρχε πολιτική διαφωνία και υπάρχει με τους ΑΝΕΛ σε σχέση με την ΠΓΔΜ. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη συμφωνία».