Πολιτικη & Οικονομια

«Καρφιά» Κοτζιά για Καμμένο: Ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι – Κάποιοι κάνουν καραγκιοζιλίκια (video)

«Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Η Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει"

Με καρφιά ξεκίνησε η ομιλία του πρόσφατα παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην εκδήλωση με γενικό τίτλο «Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει», που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως είπε ξεκινώντας την ομιλία του «ζούμε σε πια εποχή που η εντιμότητα, το θάρρος η παρρησία είναι απαραίτητες».

«Παραιτήθηκα και εξυβρίζομαι» τόνισε, υποστηρίζοντας πως αυτό γίνεται προκειμένου να εκφοβιστεί και να μην μιλάει άλλο, κάτι που όπως είπε, απλά δεν γίνεται και δεν θα γίνει.

Στη συνέχεια σε μια ευθεία αναφορά προς τον Πάνο Καμμένο, ανέφερε πως «ούτε εκβιάζω, ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και την δημοκρατία». «Λένε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κοτζιάς έβαλε πάνω από το εμείς το εγώ. Και τους απαντώ: Δεν ήξερα ότι ο Καμμένος είναι το εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

«Αντιπρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να βγάλει στοιχεία από τα απόρρητα έγγραφα» τόνισε σχετικά με τα τα απόρρητα έγγραφα και τα μυστικά κονδύλια, εξαπολύοντας επίθεση και λέγοντας κάποιοι κάνουν «καραγκιοζιλίκια», και δεν συναισθάνονται το τι κάνουν. Μάλιστα τόνισε πως αυτά μπορούν να πλήξουν πολύ την Ελλάδα, και πως σε όλα αυτά εμπλέκεται και ένας αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα κίνημα ενάντια σε αυτούς που εκβιάζουν και εκβιάζονται, σε αυτούς που διαλύουν τη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας διασπείροντας fake news» είπε με νόημα.

Το Πράττω θα απαιτήσει όπως υπάρχει μια υπηρεσιακή επιτροπή για το ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από την ίδια επιτροπή να περνάνε και τα άλλα υπουργεία» είπε για το επίμαχο θέμα των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν στην παραίτηση του. 

«Εμείς στείλαμε 93 υποθέσεις στη Δικαιοσύνη. Κάποιοι πήγαν φυλακή. Όταν κάποιοι πουλάνε βίζες στην Κων/πολη είναι εγκληματίες» είοπε και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Πάνο Καμμένο είπε:  

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται όταν δεν παλεύεις ενάντια στην διαφθορά. Υπονομεύεται όταν ανοίγεις το στόμα σου για να πουλήσεις ομορφιά και εξυπνάδα. Ο πατριωτισμός όμως απαιτεί υπευθυνότητα και σοβαρότητα και χρειάζεται ένα κίνημα ενάντια στο εκφυλισμό και σε όσους απειλούν και εκβιάζουν» τόνισε και πρόσθεσε:  «Εκμαυλίζεται ο δημόσιος βίος με fake news... Το δικό μου στόμα και το στόμα του Πράττω δεν εκλείνει. Οι απειλές ζωής, οι σφαίρες και οι σακούλες με αίματα δεν είναι Δημοκρατία. Προσωπικά ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι. Θέλουμε ενα πολιτικό σύστημα ενάντια στην διαφθορά και τους εκβιαστές.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, τώρα όμως ήρθε η ώρα για άλλες συμμαχίες».

Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε πάντως… σαν να είναι ακόμα στην κυβέρνηση, καθώς αναφερόταν στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο πρώτο πληθυντικό και υπεραμύνθηκε της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, για την οποία ενημέρωσε το Σάββατο, στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το μέγεθος της αιγιαλίτιδας ζώνης που έχουμε ετοιμάσει – είναι έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα – είναι μεγαλύτερη από την έκταση της Θεσσαλίας» είπε ο κ. Κοτζιάς και απαντώντας στις αιτιάσεις όσων αντιδρούν πρόσθεσε: «Μεγαλώσαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 1948, γι’ αυτό σκούζουν οι οπαδοί της αδράνειας».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ διερωτήθηκε: «Θέλουμε διαμελισμό της γειτονικής χώρας, όπως θέλουν κάποιοι – και θα μιλήσω όταν έρθει η ώρα – ή ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη στα Βαλκάνια;».

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό, είπε πως στην ψηφοφορία στα Σκόπια, τονίστηκε πως η ΠΓΔΜ (την οποία αποκαλούν δεκάδες κράτη στον κόσμο «Μακεδονία») αλλάζει όνομα, μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία».

Επίσης, σημείωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποκόπτει επί της ουσίας την ΠΓΔΜ από την επιρροή της Τουρκίας και από τα σχέδια διαμελισμού που εργάζονται κάποιες δυνάμεις, οι οποίες την θέλουν να μοιραστεί ανάμεσα σε Αλβανία και Βουλγαρία.

Η συμφωνία όπως είπε συνάδει στην σταθερότητα στα σύνορα της Ελλάδας χωρίς αλλαγές, κάτι που ωφελεί την Ελλάδα. Αντέκρουσε τα όσα λέγονται πως τώρα πως τώρα τους αναγνωρίζεται «γλώσσα Μακεδονική», μιας και αυτό όπως είπε έχει επιτραπεί ακόμα από την εποχή του Γεωργίου Αβέρωφ.

Για τη «Μακεδονική εθνότητα», επί της ουσίας υποστήριξε πως είναι αναπόφευκτο να αποκαλούνται «Μακεδόνες», μιας και έτσι γίνεται με τις σύνθετες ονομασίες.

Τόνισε επίσης ότι η Μακεδονία δεν είναι όλη Ελληνική, καθώς στην συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 η περιοχή της Μακεδονίας μοιράστηκε ανάμεσα σε Ελλάδα, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία.

«Αν αυτό δεν το αποδεχόμαστε είπε, τότε γινόμαστε… Ερντογάν» είπε.

Για τα ελληνοτουρκικά, ο Νίκος  Κοτζιάς προανήγγειλε ότι θα μιλήσει εκτενώς στην Κομοτηνή τις επόμενες ημέρες, αλλά έδωσε το περίγραμμα της τακτικής που άσκησε: «Προσπαθούμε να κρατάμε το θηρίο που λέγεται Τουρκία, ώστε να μην βγάλει τα εσωτερικά του επάνω μας, αλλά αυτό να μην εκλαμβάνεται ως ένδειξη αδυναμίας».

Αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η Κύπρος έχει αλλάξει θέση στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι».

«Στην ίδια κατεύθυνση δουλέψαμε και στην Αλβανία», είπε και πρόσθεσε ότι «προχωρήσαμε σε συνεννόηση πακέτο με την Αλβανία. Μετά από 78 χρόνια βρήκαμε αυτά τα λείψανα των ηρώων μας εκεί και τα ενταφιάσαμε επίσημα για να αναπαυθούν οι ψυχές των ηρώων μας».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ανέφερε πως ναι μεν είναι υπέρ των μεταναστών, δεν γίνεται όμως όλοι οι μετανάστες που πηγαίνουν προς την Ευρώπη να «καταλαμβάνουν» τα ελληνικά νησιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ