- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυξήσεις ζήτησε η ΑΔΕΔΥ - «Δεν μπήκε καν στη συζήτηση ο Τσακαλώτος»
Ζητήθηκε και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, τον οποίο έθεσε στον υπουργό πληθώρα αιτημάτων, με κυριότερα τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα στο Δημόσιο και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Πάιδα, για το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών, ο υπουργός ανέφερε πως οι αλλαγές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και θα έχουν χαρακτήρα εξορθολογισμού. Σημειώνεται ότι τα σχετικά επιδόματα, από 35 έως και 150 ευρώ τον μήνα, λαμβάνουν περίπου 93.000 υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, με συνολικό ετήσιο κόστος 160 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως ένα τέτοιο μέτρο κοστίζει 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξης των 800 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα επίσης με τον κ. Πάιδα, στον υπουργό τέθηκαν και τα θέματα των προσλήψεων στο Δημόσιο και των μισθολογικών αυξήσεων ύψους 1%- 2%. Για τα μισθολογικά, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι «ο υπουργός δεν μπήκε καν στη συζήτηση», ενώ σχετικά με το αίτημα για την ακύρωση της νομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 και την επαναφορά του στα 12.000 ευρώ, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να δήλωσε πως η συζήτηση δεν είναι της παρούσης.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε στον υπουργό Οικονομικών την ελπίδα να μη μειωθούν οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου, αν και, όπως ανέφερε ο κ. Πάιδας, εξαιτίας του «νόμου Κατρούγκαλου» οι νέοι συνταξιούχοι έχουν αποδοχές μειωμένες κατά 30% σε σχέση με τους παλαιούς. Ο υπουργός, είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, συμφώνησε πως υπάρχουν αδικίες και εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν κάποια χρόνια για να συγκλίνουν οι αποδοχές παλαιών και νέων συνταξιούχων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.