- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Σταθάκης το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο News247, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα συμβεί «αν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22, θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε».
«Η Ελλάδα έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού, έχει συναινέσει στους ενεργειακούς στόχους του 2030 και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί το εθνικό σχέδιο που θα απαντάει στην ερώτηση για το ενεργειακό μείγμα με το οποίο θα εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι. Ο λιγνίτης θα αποκλιμακωθεί σταδιακά μέχρι το 2035. Παραμένει το πιο ωφέλιμο από τα διαθέσιμα καύσιμα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Εμείς ανατρέψαμε τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που προωθούσε ένα πακέτο ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αλλάξαμε. Διατηρήσαμε το 51%, ακυρώσαμε τη "μικρή ΔΕΗ". Είναι λογικό να αντιδρούν. Η ΔΕΗ έχει πιέσεις, αλλά δεν είναι ζημιογόνα».
Αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ, τόνισε ότι έχει γίνει ρύθμιση για το χρέος της προς τη ΔΕΗ, ωστόσο αυτό δεν εξυπηρετείται ομαλά τους τελευταίους μήνες και «γι' αυτό έχει γίνει όχληση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».
Όσον αφορά στην εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας ενέργειας στην πΓΔΜ, είπε: «Την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και εφέτος θα είναι κερδοφόρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.