Πολιτικη & Οικονομια

«Πυρά» Φίλη για Καμμένο στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για την ΕΡΤ

«Πυρά» για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και από τον Σάκη Παπαδόπουλο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «καρικατούρα» εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. «Δυστυχώς βλέπω ότι ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί όμως. Είναι καρικατούρα», είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα μας και να μην υπάρξει καμία προσπάθεια παρεμπόδισης του προγράμματος μας και του έργου μας», δήλωσε επίσης ο κ. Φίλης ενώ χαρακτήρισε στοιχείο απολιτικοποίησης το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητούν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Άμυνας. Για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είπε ότι ορθώς έγινε αλλά «σήμερα εξαντλεί την δυναμική της αυτή η συνεργασία».

Προειδοποίηση για την ΕΡΤ: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά»

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ χαρακτηρίζοντάς το «κομβικό θέμα δημοκρατικών αξιών». «Πολλοί μου είπαν ότι συμφωνούν μαζί μου. Τέσσερις φορές σε 1,5 χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ (στα όργανα). Αναβλήθηκε η συζήτηση. Έμαθα από εφημερίδες ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα», συνέχισε.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φίλης προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θεμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

Τέλος, προειδοποίησε ότι «οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους. Δεν φτάνει το ότι είμαστε διαφορετικοί, πρέπει και να το αποδεικνύουμε κιόλας».

Παπαδόπουλος: Ο Καμμένος άδειασε χοντροκομμένα τον Τσίπρα

«Πυρά» για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εκτόξευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος εκτιμώντας ότι η συνεργασία  δεν μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2019. «Δεν μπορούμε με την πολιτική των ΑΝΕΛ και μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για πολιτική συμμαχιών και με το Δανέλλη και με τον Κατσίκη. «Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.