- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Μαξίμου διαψεύδει τους NYT για τον ρόλο υπονόμευσης του Κρεμλίνου στη συμφωνία των Πρεσπών
«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα»
Το Μαξίμου διαψεύδει δημοσίευμα των «New York Times» για ρωσική προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των NYT», αναφέρει η κυβερνητική διαρροή.
Οι «New York Times» επικαλούμενοι στοιχεία από υποκλοπές που είχαν στη διάθεσή τους οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών καταγγέλλουν πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, πλήρωνε Σκοπιανούς πολίτες για να αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών.
«Η Μόσχα, η οποία βλέπει την επέκταση της Συμμαχίας ως μία σοβαρή απειλή στα σύνορά της, ήταν αποφασισμένη να βγει νικήτρια στο θέμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία», γράφει το δημοσίευμα των New York Times και προσθέτει: «Σε αντίποινα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν μια ασυνήθιστα επιθετική κίνηση: επέστρεψαν τα στοιχεία των υποκλοπών στην αριστερή ελληνική κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και την απαγόρευση της εισόδου σε άλλους δύο... ».
Οι πηγές του αμερικανού δημοσιεύματος αναφέρουν ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ήταν αυτός που ανέλαβε στις αρχές Ιουλίου το καθήκον να γνωστοποιήσει τα συμπεράσματα της έκθεσης της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν τον κ. Πάιατ «εξαιρετική επιλογή» λόγω της προηγούμενης θητείας του στην Ουκρανία, το διάστημα από το 2013 έως το 2016, όταν δηλαδή η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία και φέρεται να παρείχε στήριξη στις αυτονομιστικές δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας.
«Δεν υπάρχει τέχνασμα που να μπορούν να φέρουν εις πέρας Ρώσοι και να μην το μυριστεί ο Πάιατ», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρίστοφερ Σ. Μέρφι από το Κονέκτικατ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. Ο κ. Μέρφι διευκρίνισε ότι είχε μιλήσει στον κ. Πάιατ σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες των ιδιωτικών συνομιλιών τους.
Τέλος, οι Αμερικανοί αρθρογράφοι γράφουν ότι αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας κατέβαλαν έκδηλες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα να απομακρύνουν την Αθήνα από τη Μόσχα. «Καλλιεργούμε την εξέλιξη της Ελλάδας σε αγκυροβόλιο σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε τον περασμένο Ιούνιο ο Α. Ουές Μίτσελ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.