Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 448

Από το Μαξίμου διακινούν τα περί πρόωρων εκλογών το Σαββατοκύριακο, για να τα διαψεύσουν τη Δευτέρα.

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 448
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48316-107132.jpg

Η «Κόκκινη γραμμή» είναι εδώ. Έτοιμη για όλα ενόψει του θερμού φθινοπώρου, του καυτού χειμώνα κ.λπ. κ.λπ.

Διγλωσσίας το ανάγνωσμα... Από το Μαξίμου διακινούν τα περί πρόωρων εκλογών το Σαββατοκύριακο, για να τα διαψεύσουν τη Δευτέρα.


Διγλωσσίας συνέχεια. Επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ κηρύσσει ανένδοτο και ζητεί πρόωρες εκλογές. Ανεπισήμως, υψηλόβαθμο στέλεχος έλεγε πως επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές το β΄ εξάμηνο του 2014.


Υπάρχει κανείς στη ΝΔ που να συμπαθεί τον υπουργό Οικονομικών; Ναι, είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, που τον στήριξε δημόσια – έστω και αν ο Γ. Στουρνάρας τον πίκρανε για το θέμα των πλειστηριασμών.


Κάτι ακούσαμε ότι ο πρωθυπουργός προσφέρει στον Γ. Στουρνάρα, στην περίπτωση εκλογών, εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Όμως, ο υπουργός λέει πως δεν ενδιαφέρεται.


Δεν θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ συμμαχία με τον Καμμένο, αλλά με το ΚΚΕ. Έλα όμως που το ΚΚΕ δεν θέλει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν...


Ο Π. Καμμένος, επιπροσθέτως, οραματίζεται ένα νέο ΕΑΜ κατά της «κατοχικής κυβέρνησης». Ανήκει και στο δημοκρατικό τόξο. Οπότε;


«Η έκφραση λοιπόν αυτών των νέων δυνάμεων πρέπει να γίνει στο ιδιαίτερο επίπεδο της κινηματικής συμπόρευσης και να μετουσιωθεί σε πολιτική συμμετοχή και στήριξη στο αίτημα της ανατροπής-αλλαγής…».


Αυτά ακούστηκαν στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την προσέλκυση δεξιών και κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Να το δούμε και αυτό!


Δεν έγινε υπουργός στον τελευταίο ανασχηματισμό ο Κώστας Κουκοδήμος και τώρα θέλει να γίνει δήμαρχος. Αυτός και καμιά δεκαριά βουλευτές της ΝΔ.


Δεν πάει για δήμαρχος Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο νυν δήμαρχος Καρπενησίου, όμως, δεν απορρίπτει την ιδέα υποψηφιότητας για την περιφέρεια Στερεάς-Εύβοιας.


Ο γραμματέας της ΝΔ Α. Παπαμιμίκος ταξιδεύει συχνά προς Θεσσαλονίκη – και οι κακές γλώσσες της πόλης λένε πως βάζει πλώρη για βουλευτής. Προβλέπω συνωστισμό.


«Γεράκι» αποκάλεσε τον Ευ. Βενιζέλο στη Βουλή ο Ν. Βούτσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ο Μ. Ανδρουλάκης έριξε τα φαρμακερά του βέλη, μιλώντας για πιο Αμερικάνο από τους Αμερικανούς, για τη Συρία.


Η Ντόρα Μπακογιάννη θα συνεχίζει να κάνει κριτική στην κυβέρνηση – αλλά όχι και να τη ρίξει.


Ο αειθαλής Κων. Μητσοτάκης θέλει διακαώς επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, ενόψει του δύσκολου χειμώνα.


Ποιες ιδιωτικοποιήσεις; Για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταμάτης συμφωνεί με τον Ευ. Βενιζέλο να παραμείνει στο κράτος.


Πρεμιέρα της ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική με Μανδραϊκό. Απέφυγε τους Τράχωνες. Ουφ! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ