Πολιτικη & Οικονομια

Με Δούρου και άρωμα ΠΑΣΟΚ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Μπελαβίλας ή Κουντουρά στον δήμο της Αθήνας;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται όλα τα κόμματα καθώς ήδη καταρτίζονται λίστες υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον Δήμο της Αθηνάς δεδομένης της καλής παρουσίας που είχε το ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπάρχει ένα νέο πρόσωπο που βολιδοσκοπείται από την Κουμουνδούρου, ως πιθανός υποψήφιος των επερχόμενων εκλογών. Πρόκειται για τον Νίκο Μπελαβίλα, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Αρχιτέκτονα. Ο κος Μπελαβίλας είναι μέλος του τμήματος περιβάλλοντος ενώ μόλις έναν μήνα νωρίτερα διορίστηκε και Πρόεδρος της εταιρείας Ανάπλαση- Αθήνα Α.Ε.

Το γεγονός των γνώσεων του κου Μπελαβίλα επί του χωροταξικού της Αθήνας φαίνεται πως έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή του ενώ αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν πως πρόκειται να έχει μια καλή εκλογική παρουσία.

Αν δεν προκριθεί η υποψηφιότητα Μπελαβίλα, παραμένει στο τραπέζι η υποψηφιότητα της Υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά καθώς η παρουσία της στο υπουργείο αλλά και οι γενικότερα χαμηλοί πολιτικοί τόνοι που υιοθετεί την καθιστούν μια ασφαλή επιλογή ικανή να αντλήσει ψήφους και από τον κεντροδεξιό χώρο.

Αρκετά μπροστά και, με τον Πρωθυπουργό να έχει προκρίνει την επιλογή του, βρίσκεται ο Γιάννης Μπουτάρης ( Εφόσον θελήσει να είναι εκ νέου υποψήφιος.) ενώ αρκετά πιθανό παραμένει το ενδεχόμενο η Ρένια Δούρου να είναι είναι εκ νέου υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής.

Τις συμμαχίες στις περιφέρειες φαίνεται πως στοχεύει η κυβέρνηση με επιλογές υποψηφίων από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ.

Ενδεικτικά, οι Α.Κατσιφάρας για την Δυτική Ελλάδα, Σ, Αρναουτάκης για την Περιφέρεια Κρήτης, Μ. Μπόλαρης για την Κεντρική Μακεδονία, Γ. Ζαψας για την Ήπειρο και ο Ν. Τσιλιμίνγκας για την Μακεδονία, και οι Γ.Δέδες και Δ.Αναγνωστάκης για την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θ.Γαλιατσάτος και Θ.Καρυπίδης για το Ιόνιο και την Δυτική Μακεδονία Και Κ. Κατσιμίγας και Ν Σαντορινιός για Μακεδονία-Θράκη και Νότιο Αιγαίο είναι οι πιθανές επιλογές που προέρχονται αμιγώς από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.