- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κώστας Ζουράρις: Μας βόλευε το «Ίλιντεν»
Οι Σκοπιανοί θα αποδέχονταν αυτομάτως ότι είναι Βούλγαροι
«Γενικώς η Aριστερά επειδή είναι πιο καλλιεργημένη και πιο ώριμη πνευματικώς πάντοτε από τη Δεξιά, βεβαίως είναι πάντα πιο εύκολη και πιο ευεπίφορη στην επίλυση θεμάτων, που έχουν να κάνουν με έριδα και με σύγκρουση, ασχέτως αν η λύση είναι καλή ή κακή», δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο Κώστας Ζουράρις, κληθείς να σχολιάσει τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις των πολιτικών αρχηγών των Σκοπίων.
«Θα πρέπει κανείς να θέτει υπό συζήτηση και την αξιοπιστία των πρακτικών των Σκοπιανών. Θα πάρουμε ως καλαμάρι και χαρτί, ό,τι γράφουν οι Σκοπιανοί; Σιγά την αξιοπιστία δηλαδή», πρόσθεσε συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις, ενώ για το ζήτημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν υποστήριξε: «Εγώ διαφωνώ γενικά με την ύπαρξη της 'Μακεδονίας' στο όνομα των Σκοπίων, αλλά το 'Ίλιντεν' μας βόλευε, μέσα στη γενική σύγχυση που υπάρχει στις έριδες των Βαλκανίων, γιατί αναγνωρίζουν μόνοι τους οι Σκοπιανοί ότι είναι Βούλγαροι και όχι Μακεδόνες. Το 1941 αναγνωρίζουν οι ίδιοι ότι είναι Βούλγαροι. Μέσα σε μία κακή, κατά τη γνώμη μου ρύθμιση του ονοματολογικού, εφόσον εγώ διαφωνώ πλήρως με το όνομα «Μακεδονία», το «Ίλιντεν» ήταν καλύτερη αυτή η λύση για μας, γιατί σήμαινε αυτομάτως ότι αυτοί ήταν Βούλγαροι».
Στην συνέχεια είπε: «Οι Μακεδόνες Συριζαίοι κόπτονται γιατί τους ενοχλεί πάρα πολύ το ζήτημα των Σκοπίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία πρόταση λύσης με το προσύμφωνο, το οποίο λέει ότι αυτή η συνολική ρύθμιση για την Ελλάδα, με την οποία εγώ δεν συμφωνώ. Η Δεξιά και το Κέντρο μας οδήγησαν στην καταστροφή επί 55 χρόνια. Η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να μαζέψει τα συντρίμμια. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ρίξει 17 φορές κάτω τον μισθό κι εμείς τον ανεβάσαμε κατά 3-4%, αυτό είναι επιτυχία. Το Σκοπιανό είναι ένα θέμα από τα πολλά που χειρίζεται η κυβέρνηση. Η Αριστερά βελτίωσε τις συνθήκες για τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές προσλήψεις μερικής απασχόλησης, αλλά σκεφτείτε ότι επί προηγούμενων κυβερνήσεων γινόταν μόνο απολύσεις».
ΠΗΓΗ: focusfm.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.