- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ποτάμι για το δημοψήφισμα: Να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της πΓΔΜ
«Πρέπει να απαλλαγούμε από το σύνδρομο του θύματος. Η Ελλάδα δεν θα είναι ο χαμένος»
«Τελικά μόνο ένας στους τρεις κατοίκους της γειτονικής μας χώρας είπε 'ναι' σε μια νέα σχέση με την Ελλάδα και μια νέα πορεία, ευρωπαϊκή και ειρηνική», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ.
«Οι περισσότεροι αδιαφόρησαν ή διαφώνησαν, γεγονός που μαρτυρά ότι προτιμούν τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης θεωρώντας προφανώς τη συμφωνία με την Ελλάδα επώδυνο συμβιβασμό», συνεχίζει το σχόλιο της Σεβαστουπόλεως και υπογραμμίζει ότι «οι στιγμές δεν ενδείκνυνται για καταστροφολογία ή θριαμβολογίες. Οι Έλληνες πρέπει να συγχρονίσουμε τη στάση μας με αυτή των εταίρων και συμμάχων μας. Πρέπει να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και τις στενότερες σχέσεις της με τη Δύση».
Το Ποτάμι επισημαίνει ότι «όλοι μας – όλοι όσοι επηρεάζουν την κοινή γνώμη - θα πρέπει να απαλλαγούμε από το σύνδρομο του θύματος. Η Ελλάδα δεν θα είναι ο χαμένος σε αυτή την εξέλιξη. Αρκεί να συνεννοηθούμε και να ορίσουμε τις πατριωτικές προτεραιότητες. Οι πρώτες αντιδράσεις και κυρίως οι διαμετρικά αντίθετες τοποθετήσεις των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης δείχνουν ότι αυτό που κυριαρχεί είναι ο καιροσκοπισμός, τα μικροπολιτικά συμφέροντα και όχι το συμφέρον του τόπου», καταλήγει το Ποτάμι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.