Πολιτικη & Οικονομια

Κίνητρα για το σινεμά

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση με το περίφημο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 294
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η υπόθεση με το περίφημο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου.  Το θέμα μάλιστα έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις, καθώς ήταν πρώτο στην ατζέντα του Ecofin την περασμένη Τρίτη, παράλληλα με την κερδοσκοπική δράση επί των κρατικών ομολόγων.

Στην ταινία, η γνωστή Ελληνίδα σταρ εμφανίζεται να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από αδίστακτους κερδοσκόπους, λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων και υψηλού εξωτερικού χρέους, που της κληροδότησε η προκάτοχός της. Οι σπατάλες και η διόγκωση του δημόσιου τομέα και η ικανοποίηση των ορέξεων των συντεχνιών είχαν ως αποτέλεσμα τον πλήρη εκτροχιασμό της.

Οι εκκλήσεις για βοήθεια δεν αποδίδουν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα, αντίθετα με τις ιδεολογικές της αρχές. Τα spread όμως εξακολουθούν να ανοίγουν, μέχρι που ένας άνθρωπος του μόχθου προσφέρει το μισθό του και ό,τι άλλο χρειάζεται προκειμένου να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση. Η πρωταγωνίστρια δέχεται ευχαρίστως, προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές, να νοικοκυρέψει το δημόσιο τομέα της και να βελτιώσει την παραγωγικότητά της.

Η ταινία γυρίστηκε τρικάμερο HD με Dolby 5,1 και σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια πρόκειται για βίντεο που γυρίστηκε εν αγνοία της απο κύκλους της Μπουντεσμπάνκ. Η κυκλοφορία του DVD αναμένεται να βελτιώσει το ισοζύγιο πληρωμών εφόσον τοποθετηθεί ταμειακή μηχανή στους μαύρους που το πουλάνε.

Αυτή την εποχή η Ελληνίδα σταρ γυρίζει εν αγνοία της το σίκουελ της ταινίας.