Πολιτικη & Οικονομια

Αφαίρεσαν τον ιό «Γεωργίου» από το λογισμικό της Ξένης Δημητρίου

Επαναλάμβανε συνέχεια την ίδια δίωξη λόγω εμπλοκης στις εντολές προγραμματισμού

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xeni.jpg

Ακόμα και τα πιο προχωρημένα συστήματα νομικής νοημοσύνης, καμιά φορά παρουσιάζουν απροσδόκητες βλάβες. Πόσο μάλλον όσα βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, όπως αυτό της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που εγκαταστάθηκε με την ανάληψη της θέσης της.

Όπως φάνηκε μετά την τελευταία απόφασή για μια ακόμα ματαξαναπαραπομπή της υπόθεσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε δίκη χωρίς να έχουν προκύψει νέα επιβαρυντικά στοιχεία, η εντολή «Katadikaste_Georgiou_Na_Deiksoume_Oti_Itan_Ola_Kala_To_2009» προκάλεσε εμπλοκή στο σύστημα.

Συγκεκριμένα, η εντολή των προγραμματιστών που συμπεριλαμβάνονταν στο λογισμικό, δεν μπορούσε να κλείσει μετά την εκτέλεσή της και παρέμενε ενεργή. Με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται σε διαρκή «λούπα» η ίδια δίωξη χωρίς αποτέλεσμα.

Το «bug» προκαλούσε τεράστια προβλήματα αφού οι διαρκείς διώξεις για το ίδιο θέμα, όχι μόνο γελοιοποιούσαν στα μάτια τρίτων την δικαιοσύνη αλλά επανέφεραν στην δημοσιότητα και τα στοιχεία για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή, θυμίζοντας ξανά το θέμα. Δηλαδή ο ιός «Γεωργίου» έφερνε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εισήχθη για «debugging» στο εργαστήριο σήμερα το πρωί. Ήταν σε καλή διάθεση αν πολύ συχνά μέσα στην ομιλία της επαναλάμβανε ξαφνικά τη φράση «αναίρεση απαλλαγής Γεωργίουουου…», «αναίρεση απαλλαγής Γεωργίουουου…»


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ