Πολιτικη & Οικονομια

Άνοιξε η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις των αναδρομικών από συντάξεις και αποδοχές

Χωρίς πρόστιμα η υποβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taxis23423.jpg

Μέσω Taxis μπορούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά αποδοχών ή συντάξεων φορολογικού έτους 2016 οι πολίτες, καθώς άνοιξε η σχετική εφαρμογή, σύμφωνα με δημοσίευμα του taxheaven.gr.

Η υποβολή από μισθωτούς και συνταξιούχους γίνεται χωρίς την επιβολή προστίμου. Ωστόσο, οι συνταξιούχοι θα κληθούν να καταβάλουν το επιπλέον ποσό φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, λόγω αναδρομικής αύξησης του ύψους των φορολογητέων εισοδημάτων του 2016.

dilosis.jpg

Για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, αυτές παραλαμβάνονται χωρίς πρόστιμα και τόκους μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

Οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην Δ.Ο.Υ εκτός των δηλώσεων που αφορούν αναδρομικές αποδοχές ή συντάξεις, οι οποίες για το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής υποβάλλονται ηλεκτρονικά (σ.σ. ΠΟΛ.1068/2018).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ