Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ για το «πάγωμα» της έρευνας στο Μάτι: «Αδιανόητη εξέλιξη»

Φέρει ακέραιη την ευθύνη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4515261.jpg
© EUROKINISSI

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «αδιανόητη» την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που βάζει εμπόδια και «παγώνει» την εισαγγελική έρευνα για την απόδοση ευθυνών για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι είναι «πέρα από κάθε νομική λογική » να διακόπτεται μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ληφθεί υπόψη και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, πριν η εισαγγελία καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα για τους υπεύθυνους της εθνικής τραγωδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι είναι αδιανόητη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι' αυτήν την εξέλιξη. Η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης. 

Είναι δε, πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου. Όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. 

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους. Πόσο μάλλον όταν ο διοικητικός έλεγχος γίνεται από την κ. Μαρία Παπασπύρου οι στενές σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυταπόδεικτες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ