Πολιτικη & Οικονομια

FAZ: Η Αθήνα χαλαρώνει τα capital controls

Έχει δρομολογηθεί ακόμα και η πλήρης άρση των capital controls

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsakalotos.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ελλάδα προτίθεται περίπου έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της διεθνούς οικονομικής βοήθειας να χαλαρώσει κι άλλο τα υφιστάμενα capital controls, γράφει η γερμανική FAZ.

Ήδη σύντομα θα υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Τα επικείμενα βήματα θα αφορούν την ανάληψη μετρητών και το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών. Ακόμα και η πλήρης άρση των capital controls έχει δρομολογηθεί. Τα τελευταία μέτρα αφορούν περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων με το εξωτερικό. Η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε τους ελέγχους πριν από τρία χρόνια, προκειμένου εν μέσω της κρίσης χρέους να εμποδίσει τη μαζική διαρροή ρευστού από τις εγχώριες τράπεζες, γράφει η FAZ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέγαρο Μαξίμου
Η πολιτική των μετρήσεων και η επιστροφή της σταθερότητας

Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY