Πολιτικη & Οικονομια

Reuters: Δεν υπάρχει συμφωνία για τις συντάξεις

Πρώιμη η όλη φημολογία για συμφωνία θεσμών-κυβέρνησης - Οργή στα κόμματα της αντιπολίτευσης με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4488085.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεν υπάρχει συμφωνία θεσμών-κυβέρνησης για ακύρωση του νομοθετημένου μέτρου περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019 σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πηγή του Reuters χαρακτηρίζει, μάλιστα, «πρώιμη» τη φημολογία περί συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Κατά την ίδια πηγή, είναι ακόμη απαραίτητο να γίνει καλή δουλειά.

Το Reuters επικαλείται και δεύτερη πηγή, η οποία επίσης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε κάποια κατάληξη στις συζητήσεις για το ασφαλιστικό.

«Η Αθήνα υποστηρίζει ότι διαθέτει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων έως και 18% από τον Ιανουάριο, διατηρώντας παράλληλα σε υγιή πορεία τα δημοσιονομικά  της», αναφέρει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% έως το 2022. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει το Reuters, θέσπισε νομοθετικές διατάξεις για περικοπές των συντάξεων και αυξήσεις φόρων από το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι απαραίτητα, δεδομένου ότι υπερέβη τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, μετέδωσε πως οι θεσμοί «μιλούν για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις» και «έχουν ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης»

Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ διαψεύδουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το ΑΠΕ «όχημα ψευδών ειδήσεων» και το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε από το Πρακτορείο να προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση της αλήθειας

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο εμμένει στο δημοσίευμά του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ