Πολιτικη & Οικονομια

«Όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων το ΑΠΕ» - Οργή στη ΝΔ με το δημοσίευμα για τις περικοπές συντάξεων

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση απέρριψε τροπολογία για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4542853.jpg
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι οι θεσμοί «δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, αλλά για ακύρωσή του».

Η Πειραιώς χαρακτηρίζει «αδιανόητο» να χρησιμοποιείται το ΑΠΕ ως «όχημα ψευδών ειδήσεων» και υπενθυμίζει ότι οι Τσίπρας-Καμμένος απέρριψαν προ διμήνου την τροπολογία για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ: «Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το μέτρο της νέα περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε.

Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η ΝΔ τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους θεσμούς.

Με αυτά τα δεδομένα καλούμε την διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ