Πολιτικη & Οικονομια

Επιμένει ο Γαβρόγλου: Σκεφτόμαστε πρώτο κουδούνι στις 9 και για τα παιδιά του Δημοτικού (video)

«Τα παιδιά υποφέρουν με το πρωινό ξύπνημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαβρόγλου για την έναρξη μαθημάτων στις 9.00

Για ένα μέτρο σωστό που ευνοεί και τα παιδιά και την εκπαιδευτική διαδικασία έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στην εξαγγελία του να μετατοπιστεί η έναρξη της ώρας ων μαθημάτων στο σχολείο στις 9 το πρωί. Μάλιστα, ανέφερε πως το υπουργείο επεξεργάζεται την επέκταση του μέτρου και για τα παιδιά του Δημοτικού, διότι «και εκεί τα παιδιά υποφέρουν».

«Είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε. Οι μελέτες λένε ότι τα παιδιά αποδώσουν με καλύτερο τρόπο στις εννέα», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

Ο υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν θα έχει επίπτωση ούτε στο Λύκειο ούτε στο Γυμνάσιο».  «Στα Δημοτικά θα το δούμε τι θα ισχύσει», ανέφερε. «Το σκεφτόμαστε για το Δημοτικό, γιατί και εκεί τα παιδιά υποφέρουν. Το θέμα είναι πώς είναι πιο αποδοτικό, θα δούμε τι είναι καλύτερο και τι όχι», τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου. 

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «ερχόμαστε στην κοινωνία με μια πρόταση. Θα το συζητήσουμε. Λέμε καταρχήν ότι οι επιστημονικές μελέτες πιστοποιούν την ορθότητα του πράγματος, αλλά θα το δούμε».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ