Πολιτικη & Οικονομια

Προγράμματα «εκπαιδευτικών» εκδρομών για ηλικιωμένους συνταξιούχους

Το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντά στις κατηγορίες με προσφορές για τους «άνω των 70»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ekdromes.jpg

Μετά τον σάλο του δημιουργήθηκε εξαιτίας της φράσης του Αλέξη Τσίπρα ότι «η δαπάνη για τις συντάξεις με προσωπική διαφορά θα εκλείψει με φυσικό τρόπο» (λόγω θανάτων των δικαιούχων), το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης πέρασε στην αντεπίθεση.

Θέλοντας να δείξει ότι τα λόγια του πρωθυπουργού παρερμηνεύθηκαν – και μάλιστα εκ του πονηρού – ανάρτησε σήμερα σε όλα τα υποκαταστήματα αφίσες για ένα νέο δωρεάν πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που αφορά αποκλειστικά όσους συνταξιούχους είναι «άνω των 70».

Στην ανακοίνωση που συνοδεύει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου τονίζει ότι το υπουργείο φροντίζει να προετοιμάσει τους συνταξιούχους για το καλύτερο με επισκέψεις και δραστηριότητες σε μέρη υψηλού συμβολισμού, δίνοντάς τους την ευκαιρία να σκεφτούν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα».

Μάλιστα στα πούλμαν που θα χρησιμοποιηθούν για την μετάβαση στις επιλεγμένες τοποθεσίες, ειδικοί ψυχολόγοι – συνοδοί, θα αναλύουν στους ηλικιωμένους εκδρομείς τις χαρές της μετά θάνατον ζωής, παρέχοντας έξτρα υποστήριξη.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ