Τι απάντησε ο Τσίπρας για το αν γνώριζε για τους νεκρούς στο Μάτι
Πριν από την έναρξη της σύσκεψης το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου
Ερωτηθείς για το αν το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου, όταν η πύρινη λαίλαπα σάρωσε τα πάντα στο Μάτι, είχε εικόνα ότι υπάρχουν νεκροί, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «θα έπρεπε να ήμασταν πάρα πολύ ανόητοι το μέλημα μας να ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς».
«Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αν είναι ποτέ δυνατόν». πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
Μιλώντας για την κριτική που ασκήθηκε και στον ίδιο προσωπικά και την κυβέρνηση ότι είχαν ως μέλημα να κρύψουν τους νεκρούς, σχολίασε: «Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε και εικάζονται».
Ανέφερε, μάλιστα, πως «η επιχειρηματολογία αυτής της κριτικής διαψεύδεται από την εξέλιξη των πραγμάτων καθώς δυο ώρες μετά την εν λόγω σύσκεψη ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε την ευθύνη με δική μου εντολή να βγει σε εθνικό δίκτυο και να ανακοινώσει τον πλήρη αριθμό των νεκρών που είχαμε πλήρως επιβεβαιωμένους μέχρι εκείνη τη στιγμή».
Επεσήμανε, δε, ότι πρώτη φορά γίνονται τέτοιες ανακοινώσεις με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή χωρίς να παραπέμπονται σε χαμηλόβαθμους αξιωματούχους προκειμένου να κρυφτεί η κυβέρνηση.
«Τι νόημα λοιπόν έχει αυτή η διαρκής και επαναλαμβανόμενη κατηγορία; Η όποια κριτική για λάθη, παραλείψεις και αδυναμίες θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται για να διορθώνονται» εξήγησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα όριο στην κριτική που πρέπει να ασκείται, το οποίο «αν το περάσεις οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει χαρακτήρα στρατευμένης προπαγάνδας με τοξικά χαρακτηριστικά, και έρχεται τελικά προς όφελος εκείνου που υπόκειται την κριτική».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.