Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις

«Ας είναι τουλάχιστον πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα» αναφέρει η ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syriza.jpg
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανακοίνωση σχετικά με τις θέσεις του ΣΕΒ σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι εξοργιστικό να περιβάλλονται οι θέσεις αυτές με το επιχείρημα της “ανάπτυξης” και της “ανταγωνιστικότητας”, όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση κατά των θέσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η αντίθεση του Σ.Ε.Β. στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τους μισθούς και οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη ανασφάλεια, δεν εκπλήσσει κανέναν.

Όπως επίσης δεν εκπλήσσουν κανέναν οι «προτάσεις» του Σ.Ε.Β. που κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους αποδόμησης κάθε προστατευτικού πλαισίου για τους εργαζόμενους.

Είναι, εξάλλου, γνωστές οι θέσεις αυτές της εργοδοτικής ένωσης και η αντίθεσή της στην επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας.

Είναι εξοργιστικό, όμως, να περιβάλλονται οι θέσεις αυτές με το επιχείρημα της «ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας», όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις.

Ας είναι τουλάχιστον στον Σ.Ε.Β. πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει την ειλικρινή του συμπαράστασή στον Σ.Ε.Β. και να εκφραστεί ακόμα μια φορά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων». 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ