Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Μάνος κατά Ε. Αχτσιόγλου: Συγχαρητήρια - Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει;

Ανάρτηση του πρώην υπουργού Οικονομίας κατά της υπ. Εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
manos.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έντονη είναι η αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομίας Στέφανου Μάνου κατά των αποφάσεων της Έφης Αχτσιόγλου, κατηγορώντας την μάλιστα ότι οι νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε ναυτιλιακά και τουριστικά οδηγεί σε απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Θερμά συγχαρητήρια στην αποφασιστική Υπουργό κ. Έφη Αχτσιόγλου που με μια απλή κίνηση διόρθωσε όσα προβλήματα είχε επισωρεύσει η κρίση στους εργαζόμενους. Κήρυξε υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του προσωπικού στα τουριστικά και ναυτιλιακά γραφεία από το 2017 και στις τράπεζες για τα έτη 2016-2018.

Το αποτέλεσμα αυξήσεις από 15 έως 60% σε ήδη καλούς μισθούς. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Πόσες ψήφους ελπίζει να κερδίσει; Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν απολύσεις, επειδή με τέτοιους μισθούς οι επιχειρήσεις από οριακά κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες. (Εκτός αν παρέμβει η κ. Αχτσιόγλου και απαγορεύσει τις απολύσεις).

Σε τελική φάση οι επιχειρήσεις θα κλείσουν, νέα κόκκινα δάνεια και θα πληγεί και ο τουρισμός. Συγχαρητήρια κ. Αχτσιόγλου. Συγχαρητήρια κ. Τσακαλώτο που σφυρίζετε αδιάφορος».

 

 

Μάλιστα ο κ. Μάνος, επέστρεψε με νέα ανάρτηση δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις στους σχολιαστές του.

«Αμφισβητούν μερικοί σχολιαστές της προηγούμενης ανάρτησής μου την αλήθεια των ισχυρισμών μου: " Σιγά ρε Μάνο μην πάρουν 60% αύξηση, αλλά αυτό μάθατε να κάνετε σε όλη σας την ζωή να λέτε ψέματα." λέει ευγενικά ο B.G.

Δεν αναρωτήθηκε ο B.G., πριν του φανεί περίεργη η μεμονωμένη αύξηση του 60%, πως ο εκπρόσωπος των επιχειρηματιών κ. Μίχαλος συμφωνεί με τη γενικευμένη αύξηση του κατώτατου μισθού από 580 ευρώ σε 751 ευρώ (29,5%) σε μια οικονομία που δεν παράγει και αναπτύσσεται ασθμαίνοντας με ρυθμό 1,5-2%!

Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι η εφαρμογή της ΣΣΕ στα τουριστικά γραφεία θα έχει ολέθρια αποτελέσματα. Όχι σε όλα! Σε αυτά που τηρούν τους νόμους. Σε όσα κινούνται στην παραοικονομία, οι αποφάσεις της κ. Αχτσιόγλου δεν έχουν εφαρμογή».

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ