Πολιτικη & Οικονομια

«Πάγωμα» μισθών και μειώσεις φέρνει η επαναφορά των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων

Τις υπέγραψε η υπουργός Εργασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
achtsioglou.jpg
© EUROKINISSI/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Πάγωμα» μισθών ακόμα και μειώσεις που φτάνουν έως και το 5% προβλέπουν οι τέσσερις πρώτες κλαδικές συμβάσεις που επέκτεινε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας.

Οι τέσσερις κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν περίπου 72.000 εργαζομένους σε τράπεζες, ναυτιλιακά πρακτορεία, γραφεία ταξιδίων, και πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, και φέρνουν αυξήσεις μόνο στις περιπτώσεις εργαζόμενων που είχαν μισθό μικρότερο της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος σε καθεμία από τις από τις τέσσερις κλαδικές συμβάσεις ισχύουν τα εξής. :

- Στη σύμβαση ΟΤΟΕ-Τραπεζών προβλέπεται διετές «πάγωμα» μισθών με τις αμοιβές των τραπεζοϋπαλλήλων να μένουν στα επίπεδα που έχουν οριστεί και αναπροσαρμοστεί με τη σύμβαση του 2013. 

- Η σύμβαση ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων είναι μονοετής για το 2018 και προβλέπει μειώσεις μισθών κατά 5% για τους νεοπροσλαμβανόμενους και για τους παλαιότερους εργαζομένους. Αν ο μισθός ενός υπαλλήλου είναι μικρότερος από τον μισθό που προβλέπει το αντίστοιχο κλιμάκιο της σύμβασης, τότε παίρνει το μισθό του κλιμακιού με μείωση κατά 5%. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι έχουν εξαρχής μείωση 5% στους βασικούς μισθούς του κλιμακίου που κατατάσσονται

- Η σύμβαση γραφείων ταξιδίου και τουρισμού προβλέπει πάγωμα αποδοχών και μηδενικές αυξήσεις με ισχύ έως τον Μάιο του 2019

- Η σύμβαση πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης προβλέπει μηδενική αύξηση και μάλιστα με πάγωμα και της μισθολογικής εξέλιξης λόγω προϋπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για όλους σημαίνει ότι όσοι είχαν ατομική σύμβαση ή σύμβαση εντός της επιχείρησής τους με μικρότερο μισθό από αυτόν που, παρά τη μείωση, ορίζει η κλαδική σύμβαση, θα κερδίσουν αύξηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ