- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Σταθερά πρώτη σε ανεργία στην ευρωζώνη η Ελλάδα
Ανησυχητικά παραμένουν τα ποσοστό της νεανικής ανεργίας
Την αρνητική πρωτιά στην ανεργία μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 19,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, την χώρα μας σκολουθούν η Ισπανία με 15.1%, και η Ιταλία με 10,4%. Αντιθέτως, την μικρότερη ανεργία κατέγραψαν η Τσεχία με 2,3%, η Γερμανία με 3,4% και Πολωνία με 3,5%.
Σε σύγκριση πάντως με το 2017 η ανεργία μειώθηκε σε όλες τις χώρες, με πρώτη την Κύπρο, όπου έπεσε σε 7,7% από 10,7%. Με την ανεργία στην Ευρωζώνη να βρίσκεται στο 8.2% τον Ιούλιο του 2018, τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που σημειώθηκε στη ζώνη του ευρώ από το Νοέμβριο του 2008. Η ανεργία συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ακόμη χαμηλότερα στο 6.8%.
Ανησυχητικά παραμένουν τα ποσοστό της νεανικής ανεργίας. Τον Ιούλιο του 2018, 3.325 εκατομμύρια νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην Ευρώπη των 28, εκ των οποίων 2.365 εκατομμύρια είναι στην Ευρωζώνη.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, η ανεργία των νέων μειώθηκε κατά 466.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 294.000 στην Ευρωζώνη. Τον Ιούλιο του 2018, ο δείκτης ανεργίας των νέων ήταν 14,8% στην ΕΕ και 16,6% στη ζώνη του ευρώ, έναντι 16,8% και 18,7% αντίστοιχα τον Ιούλιο του 2017.
Τον Ιούλιο του 2018, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Γερμανία με 6,1%, στη Μάλτα με 6,3% και στη Τσεχία με 6,6%. Η πρωταθλήτρια είναι βεβαίως η Ελλάδα με 39,7% το Μάιο του 2018, έπειτα η Ισπανία 33,4% και η Ιταλία με 30,8%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.