Πολιτικη & Οικονομια

Τι θα γίνει από τον Σεπτέμβρη με τους πλειστηριασμούς

Κάθε μήνα θα πρέπει να ολοκληρώνονται περίπου 3.000 πλειστηριασμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
eirinodikeio.jpg
ARXEIOY: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στις 5 Σεπτεμβρίου επαναλειτουργεί η ανανεωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς στην οποία έχουν ήδη αναρτηθεί περισσότεροι από 2.000 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται πως από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας στις 21 Φεβρουαρίου έχουν ολοκληρωθεί 16.190 πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί θα πρέπει κάθε μήνα να ολοκληρώνονται περίπου 3.000 πλειστηριασμοί με τον ετήσιο στόχο για το τρέχον έτος να είναι 30.000 πλειστηριασμοί. Σημειώνεται πως για το 2019 θα πρέπει οι πλειστηριασμοί να φτάσουν τουλάχιστον τις 50.000.

Υπογραμμίζεται πως στις 15 Σεπτεμβρίου αίρεται το τραπεζικό απόρρητο και ανοίγει η διατραπεζική πλατφόρμα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στο νόμο «Κατσέλη» έχουν πραγματική ανάγκη και όντως δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και πόσοι υπάγονται στην κατηγορία των στρατηγικών κακοπληρωτών και θα πρέπει να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του προνομιακού νομοθετήματος.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων τα οποία σήμερα φθάνουν τα 27,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά οι τράπεζες έχουν καταγγείλει δάνεια τα οποία φθάνουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΣΚΑΪ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ