Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Κουμουτσάκος: Όλα έγιναν αργά και μισά στο Μάτι

«Οι νεκροί απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kou.gif
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν την 23η Ιουλίου 2018 θα στοιχειώνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έως την τελευταία ημέρα της «ούτως ή άλλως τραυματικής θητείας της» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ τόνισε ότι «οι νεκροί, το πένθος και η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής εξαιτίας καταφανούς και απαράδεκτης ανικανότητας απαιτούν κάτι πολύ περισσότερο από μια προκλητικά καθυστερημένη παραίτηση και μια κενή περιεχομένου ανάληψη πολιτικής ευθύνης» και πρόσθεσε με νόημα:

«Η συντελεσθείσα “ύβρις” είναι πολύ βαριά για να θεραπευθεί από μια τόσο ασθενή και μικρόψυχη δήθεν “νέμεση”. Όλα έγιναν αργά και μισά», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην παραίτηση Τόσκα.

Είπαν ψέματα

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για διαχείριση της κρίσης με ψέματα και ανακριβείς πληροφορίες μπροστά στις κάμερες, κάνοντας λόγο για «φθηνό εντυπωσιασμό» και «παραπλάνηση πολιτών».

«Μα είναι δυνατόν να γίνεται διαχείριση κρίσης σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και όχι σε "στεγανό" από εξωτερικούς, άσχετους περισπασμούς, θάλαμο επιχειρήσεων; Τι είναι η διαχείριση μιας κρίσης, "survivor"; Δεν έχουν καμία συναίσθηση της αποστολής τους; Όλα και μόνο για την επικοινωνία. Πέραν αυτού, τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην κριτική της κυβέρνησης περί τυμβωρυχίας και για την άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε:

«Είναι απίστευτο το θράσος ανθρώπων που γέμισαν την Ελλάδα με μεσίστιες σημαίες, να κατηγορούν άλλους για τη δική τους μνημειώδη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης. Τα υπαρκτά σφάλματα του χθες δεν είναι άλλοθι για την απόλυτη ανικανότητα του σήμερα. Η κυβέρνηση δεν ανέλαβε τον περασμένο μήνα. Μετρά τρεισήμισι χρόνια ευθύνης. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, περίπου 1.700 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεως αυθαιρέτων κτισμάτων. Γιατί δεν έγινε ούτε μία επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μήπως γιατί, όπως τόσο αστεία αλλά και θλιβερά ειπώθηκε, οι κυβερνώντες ήταν "απασχολημένοι με την εφαρμογή των μνημονίων"; Οι ευθύνες τους ξεπερνούν την τελευταία τραγωδία. Έκαναν την Ελλάδα μεσίστια χώρα».

Δήλωσε, ακόμη, ότι οι τραγικοί χειρισμοί δημιούργησαν ένα «αγεφύρωτο ψυχολογικό χάσμα» μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών, το οποίο εκτίμησε ότι δεν θα το αλλάξει ένας προσχηματικός ανασχηματισμός.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.