- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μισέλ Μπαρνιέ: Είναι ευρωπαϊκό το πένθος για την τραγωδία στην Αττική
Δηλώσεις από το βήμα της Βουλής
«Βρίσκομαι στην Ελλάδα τη στιγμή του εθνικού πένθους που είναι και ευρωπαϊκό πένθος» ανέφερε ο επικεφαλής διαπραγματευτής για τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής.
«Υποδέχεστε κάποιον που είναι οικογενειάρχης και, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, συγκλονίστηκα από τις σκηνές στην Αττική, ιδιαίτερα στο Μάτι, και θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια και του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και όλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να εκφράσω την αλληλεγγύη της» είπε ο κ. Μπαρνιέ.
Πρόσθεσε δε ότι «Δεν ξεχνάω και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Ελλάδα το 1999 με τον μεγάλο σεισμό, τις πυρκαγιές που έπληξαν την Πελοπόννησο το 2007. Αυτές οι καταστροφές που πλήττουν και ολοένα και πιο σοβαρά και άλλες χώρες της ΕΕ δεν είναι όλες φυσικές καταστροφές. Πέραν όμως της αλληλεγγύης υπάρχουν και τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε για να μην επαναληφθούν αυτές οι τραγωδίες, υπάρχουν διδάγματα που πρέπει να πάρουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Ο κ. Μπαρνιέ αποκάλυψε ότι μετά τους σεισμούς της Αθήνας το 1999 είναι εκείνος που πρότεινε να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης για να βοηθηθούν οι επανορθώσεις. Λαμβάνοντας δε υπόψη το μέγεθος της τραγωδίας και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ότι υπάρχουν συνθήκες που δεν μπορεί μια χώρα να αντιμετωπίσει και γι΄αυτό πρέπει όλες οι χώρες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν πόρους για την αγορά μέσων όπως για παράδειγμα σκαφών καναντέρ που θα είναι από κοινού η χρήση τους σε περίπτωση ανάγκης.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ ενημερώνει την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τις θεσμικές εξελίξεις σε σχέση με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.