- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πατούλης: Αποκλειστικά υπεύθυνη η Περιφέρεια για την πλημμύρα στο Μαρούσι
«Το Μαρούσι πληρώνει ακριβά την ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ρίχνει με δήλωσή του εξολοκλήρου την ευθύνη για τις πλημμύρες στο Μαρούσι στην Περιφέρεια Αττικής.
Η δήλωσή του:
«Εδώ και χρόνια διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, που σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά.
»Από το 2011 υπάρχει απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, που προβλέπει ότι αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή δικτύου ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. του Σωρού. Την υποχρέωση αυτή την έχουμε επισημάνει με διαρκή αλληλογραφία, αλλά μέχρι σήμερα η Περιφέρεια "κωφεύει".
»Εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει.
»Για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καλούμε έστω και τώρα τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει επιτέλους το έργο.
»Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, ο κ. Καραμέρος, αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες. Να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να προχωρήσει επιτέλους το έργο.
»Να μην επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί, στην ύπαρξη του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, γιατί γνωρίζει καλά πως αν είχε προχωρήσει ως όφειλε στην εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε και έχει υποχρέωση να κάνει, δεν θα συνέβαινε τίποτα από όσα συνέβησαν σήμερα.
»Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
«Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να επιδιώκουμε την πολιτική ή τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων μας» σημειώνει
Τι είπε από το βήμα της Βουλής
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο» επεσήμανε ο υπουργός
«Ζούμε σε περίοδο τοξικότητας άνευ προηγουμένου» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.